PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

09
Novembre
2021

Comença una nova edició dels tallers d’estudi assistit per a joves d’origen estranger

Són sessions adreçades a persones d’entre 12 i 19 anys i que necessiten ajuda amb els deures o el català

Comença una nova edició dels tallers d’estudi assistit per a joves d’origen estranger

El Programa d’Acollida ha iniciat una nova edició dels tallers d’estudi assistit per a joves d’origen estranger. L’activitat es va iniciar el 2017 com una acció de suport als fills i filles de famílies refugiades que resideixen a Sabadell. Es tracta d’un servei totalment gratuït i està obert a la totalitat de joves nouvinguts que ho necessitin. És un taller que s’ofereix durant tot el curs escolar, així doncs, finalitzarà el juny de 2022.

El taller és un espai d’estudi on poder millorar el coneixement del català, fer deures i estudiar per als exàmens amb ajuda de professorat. Les sessions es duen a terme totes les tardes de dilluns a dijous a les aules del Moviment d’Esplai del Vallès, situades a la Creu Alta. És un recurs tant per a joves que necessiten un espai on els ajudin a fer deures, com també per aquells que acaben d’arribar i necessiten un suport en l’aprenentatge del català. Amb els que presenten més dificultats de comprensió i expressió en llengua catalana, es faran classes de reforç de llengua, amb exercicis preparats amb anterioritat i adaptats al nivell dels nois i noies.

El programa compta amb la participació de 2 professores, cadascuna especialitzada en una àrea d’assignatures (ciències i tecnologia, i ciències socials i humanitats). Com a programa d’acollida especialitzada, és imprescindible que tothom que hi participi faci poc temps que ha arribat a Catalunya i tingui dificultats idiomàtiques, o bé en la adaptació al sistema educatiu.

En aquesta edició, s’hi han inscrit una trentena de joves d’entre 12 i 19 anys, de nacionalitats diverses: Afganistan, Algèria, Colòmbia, Geòrgia, Ghana, Iraq, Marroc, Pakistan, República Dominicana, Síria Senegal, Ucraïna, Veneçuela...