PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

15
Gener
2021

Comencen les sessions d’acollida que l’Ajuntament organitza per a les persones nouvingudes

Enguany s’han programat més d’una setantena de sessions a diferents equipaments de la ciutat

Comencen les sessions d’acollida que l’Ajuntament organitza per a les persones nouvingudes

El Centre Cívic de Ca n’Oriac ha acollit aquesta setmana les dues primeres sessions d’acollida del 2021 adreçades a persones nouvingudes. A aquestes sessions han participat una vintena de persones a les quals se’ls ha donat la benvinguda a la ciutat, se’ls ha informat sobre els serveis i recursos principals que s’ofereixen al municipi, així com també se’ls ha explicat en què consisteix el servei de primera acollida.

El Programa d’Acollida municipal ha programat un total de 74 sessions per aquest any, que es faran de forma periòdica en diferents equipaments de la ciutat, com al Casal Pere Quart, centres cívic de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà o Torre-romeu. El Servei d’Atenció Ciutadana és qui convida directament a les persones nouvingudes que s’empadronen a Sabadell a la sessió d’acollida més propera en el temps i a la zona de residència.

Les persones interessades a continuar participant-hi després de la primera sessió són convocades després a una entrevista individual, a través de la qual se les orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Per l’any 2020 s’havien programat inicialment 38 sessions d’acollida, però degut a la pandèmia el servei es va veure interromput entre els mesos de març i agost. Al setembre es van reiniciar de nou les sessions.

Calendari amb les sessions d’acollida del 2021 (enllaç)