PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

09
Març
2021

Continua el desplegament de Punts Liles arreu de la ciutat

L’objectiu és implicar i sensibilitzar la ciutadania entorn les violències masclistes i lgtbifòbiques

Continua el desplegament de Punts Liles arreu de la ciutat

Aquest mes de març, i en el marc del programa del Dia Internacional de les Dones, s’han programat vuit nous Punts Liles a diferents barris de la ciutat. Els Punts Liles són carpes on es dona informació, suport i assessorament per a l’erradicació de la violència vers les dones i les persones LGTBI. Es continua així incidint i ampliant el nombre d’accions per sensibilitzar la ciutadania en matèria de violències masclistes i lgtbifòbiques des de l’espai públic.

Demà dimecres el Punt Lila serà de 10.30 a 13.30h a l’avinguda de la Concòrdia cantonada amb el carrer de Muntaner. En aquest espai de seguretat es poden fer atencions en cas d’assetjament, abús o agressions sexistes i lgtbifòbiques. També es donen a conèixer els recursos i serveis disponibles a la ciutat i es donen recomanacions a la ciutadania sobre com actuar en cas de sospita d’una situació de violència masclista.

Els propers dies els Punts Liles recorreran diferents barris de la ciutat, ubicant-se en espais estratègics per tal d’arribar al màxim de persones. Des del passeig del Comerç (Les Termes) fins a la plaça de la Participació Ciutadana (La Roureda) passant per la plaça d’Anselm Clavé (Gràcia) o davant del Complex de Gent Gran Sant Oleguer, entre d’altres. Destaca també el Punt Lila del 26 de març al matí davant de l’Hospital Parc Taulí.

El calendari amb tots els Punts Liles previstos pot consultar-se en aquest enllaç. Atès que les dates poden variar per condicions meteorològiques, es recomana consultar la informació actualitzada al Twitter @sbdgenere.

El passat setembre ja es van planificar diversos Punts Liles en horari de matí en els mercats ambulants de la ciutat i altres espais, amb una valoració molt positiva per part de la ciutadania i de les professionals que hi treballen. Ara, amb el nou calendari per al mes de març, es continua treballant per arribar arreu de la ciutat i es garanteix que el Punt Lila hagi tingut presència a tots els barris de Sabadell.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags districtes, Punts Lila