PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

10
Maig
2019

Convocada la vuitena edició del guardó Memorial Àlex Seglers

El termini finalitza el 3 de juny

Convocada la vuitena edició del guardó Memorial Àlex Seglers

La vuitena edició del Memorial Àlex Seglers, que reconeix la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència, ha obert el període de presentació de candidatures, termini que es perllongarà fins al proper 3 de juny.

El memorial va néixer en homenatge al professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic Àlex Seglers (1970-2010) i cada any reconeix persones o entitats que treballen per la promoció a Catalunya de la convivència, el respecte a la diversitat de cultures, la defensa dels drets humans, el foment del diàleg entre creences i la millora de la societat des d’una perspectiva ètica i laica.

El guardó està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis, a més d’experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

Alguns dels guardonats al llarg de les set edicions anteriors del Memorial Àlex Seglers han estat: Joan Botam, Dolors Bramon, Arcadi Oliveres, Teresa San Roman, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Associació Akan de Girona, el Rebost Solidari de Sabadell o la Fundació Ciutadania Cultural Mescladís.

Els guardons per a aquesta vuitena edició consistiran en obres d'art originals creades pels artistes sabadellencs Maria Bosch i Ramon Puig (Werens).

Especialista en dret eclesiàstic

Àlex Seglers va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Històric- jurídiques de la UAB i coordinador de l’Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d’estudi la seva tasca docent i investigadora.

Organitzador de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic, amb la participació tant d’experts i acadèmics com de grups religiosos, com les jornades “Llibertat religiosa i ciutadania musulmana”, organitzades el 2010. Seglers, va ser també l’autor de set monografies (entre elles, Autogovern i fet religiós (2000) i La immigració a Catalunya explicada als jove (2001) i de més d’una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

Fou també assessor jurídic de la Secretaria d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta i col·laborador del ForumLIberas.com i amb E-Cristians.

Categories Creences, Drets Civils i Gènere Tags creences, igualtat, Memorial Àlex Seglers