PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

05
Desembre
2017

El calendari institucional 2018, dedicat als efectes de la violència de gènere en els infants

Porta el lema “Per una infància lliure de violències de gènere”

El calendari institucional 2018, dedicat als efectes de la violència de gènere en els infants

El calendari institucional 2018 de l’Ajuntament de Sabadell portarà com a lema “Per una infància lliure de violències de gènere”. La publicació vol sensibilitzar sobre els efectes que aquest tipus de violència té en els fills i filles i fer visible, així mateix, l’atenció i suport que necessiten aquests infants per a la seva recuperació.

El calendari pretén ser la veu dels fills i filles de les dones supervivents de les violències de gènere, posant l’accent en els seus processos de recuperació emocional. En aquest marc, nenes i nens que han fet un procés de treball personal al Servei d’Informació i Atenció a les Dones, han volgut compartir amb tota la ciutadania una part de la seva recuperació, incloent-hi traços d’esperança, d’alegria i d’il·lusió.

Amb la publicació, es posa de manifest com els i les menors víctimes de violència masclista a l’àmbit familiar necessiten un acompanyament integral, que els doni les eines necessàries per minimitzar les seqüeles provocades per aquestes situacions, per potenciar la capacitat d’afrontament, de resiliència i la gestió emocional.

Sobre aquesta qüestió, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha comentat que “cal que com a societat treballem per una infància lliure de desigualtats provocades per un sistema patriarcal, on en moltes ocasions la dona és considerada inferior i que són la base de les violències de gènere. Tenint en compte a més que la família és un sistema clau en aquest ordre social i és on es produeixen majoritàriament les violències contra les dones i infants”.

En aquest sentit, Ferràndiz ha afegit que “per fer possible unes relacions igualitàries i equitatives, cal que tots i totes ens impliquem en la conscienciació i sensibilització per evitar que es vegin com a naturals pràctiques sexistes i per construir noves maneres de relacionar-se”.

El calendari institucional 2018 estarà disponible de manera gratuïta a partir del desembre a diferents equipaments públics de la ciutat: centres cívics, biblioteques, casals, etc.

La publicació és va presentar el dilluns 4 de desembre a la Vela de l'Estruch, amb un espectacle de circ, dansa, trapezi, corda i humor, a càrrec de Companyia Sifó.