PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

10
Desembre
2019

El calendari institucional 2020 “Dones grans a Sabadell” proposa un canvi en la manera de mirar aquest col·lectiu

El calendari posa en valor un envelliment femení actiu i ple de projectes socials

El calendari institucional 2020 “Dones grans a Sabadell” proposa un canvi en la manera de mirar aquest col·lectiu

El dijous 12 de desembre, es presentarà el calendari institucional del 2020 de l’Ajuntament de Sabadell. Les dones grans i la seva heterogeneïtat són les protagonistes d’aquesta edició.

L’acte de presentació del calendari tindrà lloc a les 6 de la tarda, al Mercat de Sant Joan, i comptarà amb la presència de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, i de  les protagonistes de les imatges que il·lustren la publicació. La presentació estarà amenitzada amb un espectacle de poesia musicalitzada.

El calendari institucional 2020 vol retre homenatge a totes les dones grans. Pel fet de ser dones, han hagut de patir desigualtats al llarg de la vida i la societat les ha menystingut en nombroses ocasions. Aquest calendari vol fer incís a com reivindicar el valor social de les dones més grans de 65 anys, visibilitzar-les i desmuntar tòpics. Les fotografies pretenen mostrar un col·lectiu de persones allunyat dels estereotips, amb dones grans actives i diverses, que es troben en una etapa vital cada cop més llarga i que tenen un paper molt important a la societat, ja que aporten la seva experiència i la saviesa acumulada.

Es tracta d’un col·lectiu que participa en la vida social de la ciutat, que lluita per aconseguir un municipi millor, més igualitari i divers, i que fa tasques d’importància cabdal per a tots i totes, tot i que sovint són invisibilitzades. Les dones grans de Sabadell viuen una vellesa digna, segura, molt activa i farcida de projectes socials.

Avui dia, l’etapa de la vellesa es presenta com una oportunitat de fer activitats i de ser molt útils a la societat, sempre que sigui en llibertat i sense discriminacions. I les fotografies del calendari volen deixar constància d’aquest canvi social i com es poden promoure valors com ara la solidaritat, l’activisme, l’autonomia, la creativitat i l’esport.

El calendari institucional 2020, del qual s’han editat un total de 12.000 exemplars i està patrocinat per l’empresa Disnova, estarà disponible de manera gratuïta a diferents equipaments públics de la ciutat: centres cívics, biblioteques, casals, etc.