PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

30
Març
2022

El Consell de Solidaritat i Cooperació compta amb un nou pla de treball per incorporar l’enfocament de gènere basat en els drets humans

El Pla s’ha elaborat conjuntament entre les entitats i l’Ajuntament

El Consell de Solidaritat i Cooperació compta amb un nou pla de treball per incorporar l’enfocament de gènere basat en els drets humans

Amb l’objectiu d’avançar cap a una justícia global, ja fa anys que des de Sabadell s’estableixen col·laboracions i vincles amb altres països. En aquest context, des de les entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació s’ha estat treballant aquests últims mesos en l’elaboració del pla de treball “Incorporació de l’Enfocament de Gènere Basat en els Drets Humans (EGiBDH) de les entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació (2022-2026)". L’elaboració d’aquest document posa el focus en les desigualtats de gènere arreu del món, mostrant el compromís i experiències de les entitats de Sabadell en aquest àmbit, i alhora donant eines per combatre-les.

El pla defineix diverses accions a dur a terme en els propers anys, com l’assessorament i formació especialitzada a les entitats del Consell per fomentar la implementació de la perspectiva de gènere tant en els projectes i accions que duen a terme com en la pròpia estructura i organització de l’entitat. L’objectiu és també que les mateixes entitats traslladin aquest a les contraparts amb què treballen en els països amb vies de desenvolupament.

Una altra de les accions destacades és la creació del grup de treball de gènere, format per cinc o més entitats del Consell que es reuniran cada dos mesos. Es tracta d’un espai de treball amb el qual es vol fomentar l’intercanvi d’experiències i coneixements, i també es treballaran accions conjuntes en el marc de programes destacats com el 8M o el 25N.

El Pla s’ha elaborat de forma participativa amb set entitats de l’àmbit de cooperació de la ciutat (Agermanament Sense Fronteres, Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes Solidaris, Fundació Main, Fundació Pau i Solidaritat, Lliga dels Drets dels Pobles, Taller d’Art Cultura i Creació, i la Xarxa Sabadell Colòmbia) i personal tècnic de l'Ajuntament dels programes de Cooperació i Feminismes i LGTBI. Aquest grup de treball ha rebut una formació específica i acompanyament per part d’una professional especialitzada en aquesta matèria i també s’ha comptat amb l’experiència i el suport de la Diputació de Barcelona.

La presentació del Pla va tenir lloc el 16 de març, en un plenari del Consell de Solidaritat i Cooperació. En aquesta trobada es van compartir, entre d’altres, l’experiència d’Agermanament Sense Fronteres, que ha implicat a la població masculina per avançar en la igualtat de gènere en el seu projecte de cooperació al Camerun, o de la Fundació Main, que va explicar com estan treballant per combatre la prostitució infantil a Moçambic.

L’elaboració d’aquest pla de treball s’emmarca en el Pla d’Igualtat de Gènere i LGTBI 2018-2022 de l’Ajuntament de Sabadell, que situa el compromís amb la igualtat de gènere com un objectiu prioritari i transversal, on tots els departaments i àrees municipals siguin corresponsables en la defensa dels drets de les dones i les persones LGTBI.

El document es pot consultar en línia a la web de cooperació.