PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

21
Desembre
2021

El futbol en context de conflicte, eina de cohesió social

Sabadell acull una mostra fotogràfica que gira entorn la vida quotidiana d’un equip de futbol en un camp de refugiats de Cisjordània

El futbol en context de conflicte, eina de cohesió social

Arriba a Sabadell l’exposició “Markaz Tulkarem, el retorno del equipo refugiado”, un projecte fotogràfic solidari sobre la vida quotidiana d’un equip de futbol en un camp de refugiats de Cisjordània. Des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha treballat per poder acollir aquesta exposició itinerant, la qual està present a diversos municipis catalans. L’exposició ha estat finançada pels ajuntaments de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç dels Horts, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i té per objectiu donar a conèixer la realitat de Palestina i reivindicar els valors de l’esport com a eina de cohesió social.

Es tracta d’una cinquantena de fotografies que pretenen mostrar la realitat del poble palestí i la seva lluita i resistència contra l’ocupació, en aquesta ocasió explicada des d’una òptica poc habitual i tenint l’esport – en aquest cas concret el futbol – com a fil conductor i vertebrador de tot el projecte. L’exposició es podrà visitar des del 22 de desembre fins al 20 de gener a la Pista Coberta d’Atletisme (Camí Can Quadres, 190). La mostra es pot visitar en els horaris d’obertura de la Pista Coberta d’Atletisme: matins i tardes, de dilluns a diumenge, excepte els dies festius i el cap de setmana de l’1 i 2 de gener, que la instal·lació romandrà tancada.

En un territori on es pateixen situacions tan complexes, el futbol pot servir com a vàlvula d’escapament i com una forma de portar una vida més normalitzada. Així, es mostra el futbol com una eina per a la cohesió social de la comunitat,  com a transmissor de valors compartits i des d’una altra forma d’entendre “l’esport rei”, allunyada dels negocis i els grans focus mediàtics.

Segons els autors de l’exposició, en el cas de Palestina el futbol és una manera de viure resistint en el més bàsic, un parèntesi en les seves condicions de vida i, en certa manera, una forma més de reivindicar els seus drets com a persones i com a poble.

Aquest projecte solidari es gestiona mitjançant l’Associació sense Ànim de Lucre “También nos robaron el futbol”, amb l’objectiu que tots els fons recaptats –amb l’exposició i la venda del llibre– reverteixin tant en el club Markaz Tulkarem com en la comunitat del camp de refugiats, mitjançant donacions de material, fons per equipaments o despeses per viatges i estades en futurs intercanvis amb altres clubs europeus.

Categories Cooperació, Esports, Drets Civils i Gènere Tags cohesió social, drets civils, esports, refugiats