PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

19
Març
2024

El Museu d’Història organitza la conferència Balbina Pi i Sanllehí. Pensament i acció

La xerrada tindrà lloc el proper dijous a les 18.30h

El Museu d’Història organitza la conferència Balbina Pi i Sanllehí. Pensament i acció

En el marc de l’exposició Balbina Pi i Sanllehí, sabadellenca d’adopció, impulsada pel Museu d’Història de Sabadell, el proper dijous, 21 de març, a les 18.30h al mateix museu, tindrà lloc la conferencia Balbina Pi i Sanllehí. Pensament i acció. La ponència anirà a càrrec d’Isabel Segura Soriano, historiadora i comissària de l’Any Balbina Pi i Sanllehí. No cal inscripció prèvia. 

L’exposició, dins la commemoració dels 50 anys de la mort de Balbina Pi, s’emmarca també en la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Treballadora tèxtil, anarcosindicalista i feminista, Balbina Pi vinculà la seva acció directa a destacar la vaga de les dones de 1918 a Sabadell i la defensa del dret més elemental, el dret a la vida, amb el seu pensament, que deixà escrit en publicacions com Solidaridad Obrera, L’Avenir i Solidaridad Proletaria, entre d’altres.

Categories Cultura i esport, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags Dia Internacional de les Dones, MHS, Museu d'Història de Sabadell