PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

18
Gener
2023

El nou servei comunitari “Agents liles” arrenca a tres instituts de la ciutat

Els i les joves rebran formació i acompanyament per impulsar accions de sensibilització i prevenció

El nou servei comunitari “Agents liles” arrenca a tres instituts de la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa el servei comunitari “Agents liles a l’institut”, que ofereix formació i acompanyament a joves de secundària en matèria d’igualtat de gènere. Liderat per l’equip de l’Oficina Jove, l’objectiu del projecte és fomentar el compromís dels i les joves entorn les discriminacions i violències masclistes i lgtbifòbiques, i alhora donar-los eines perquè puguin tenir un paper actiu en la prevenció d’aquestes conductes.

Aquest servei comunitari és una novetat del curs 2022-2023, després de la bona acollida i l’èxit de la prova pilot realitzada durant el curs passat. Els propers mesos es durà a terme a tres centres educatius de la ciutat: a l’INS Narcisa Freixas, a l’INS Ca n’Oriac i a l’Escola Industrial.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, ha volgut posar en valor el compromís que les persones joves adopten en el marc d’aquest programa:

“És essencial implicar als i les joves en la lluita col·lectiva per la igualtat entre homes i dones i per acabar amb qualsevol forma de violència masclista o lgtbifòbica. Quan aquest compromís que demanem al conjunt de la població l’assumeixen les generacions més joves, estem començant a posar les bases per un futur on s’imposin el respecte mutu i la seguretat de tots i totes”.

Aquest dimarts 17 de gener s’ha donat el tret de sortida del projecte amb la primera sessió formativa amb una quinzena d’alumnes de 3er de l’ESO del l’INS Narcisa Freixas. En total són cinc sessions de treball dedicades a la diversitat sexual, la construcció de les feminitats i masculinitats o l’amor romàntic, entre d’altres. També es farà una primera aproximació a l’acompanyament i als protocols d’actuació en casos de violències masclistes i lgtbifòbiques. Un cop fet aquest bloc més teòric, l’alumnat dissenyarà i realitzarà accions de sensibilització i prevenció al centre educatiu o al seu entorn comunitari més immediat.

El servei comunitari és una acció educativa inclosa en el currículum obligatori per desenvolupar la competència social i ciutadana de l’alumnat, experimentant i protagonitzant accions de compromís cívic. En aquest cas, es promou que els i les joves esdevinguin líders positius en matèria de gènere, tenint un impacte més gran entre la població jove com a iguals que són.

Amb l’inici d’aquest nou servei comunitari es millora la presència de l’Oficina Jove als centres educatius i s’amplia l’oferta d’activitats als centres, que és un dels objectius recollits al Pla Local Joventut 2022-2025. Alhora, es reforça el treball en xarxa amb els agents del territori, en aquest cas per la sensibilització en igualtat de gènere.

Assessoria Punt Lila jove

Cal recordar que des de l’any 2020 l’Oficina Jove (al Vapor Codina, c. Blasco de Garay, 19) compta amb una assessoria específica per atenció, orientació i assessorament entorn a les desigualtats de gènere i les violències masclistes i lgtbifòbiques. S’adreça a persones joves, professionals i familiars i cal demanar cita prèvia (Tel. 93 745 33 01, whatsapp 689 32 19 45, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a l’instagram @sbdjove)

De les 44 Oficines Joves que hi ha a Catalunya, la de Sabadell és la única que té aquesta assessoria.

Categories Sabadell 2030, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere, Projectes Estratègics Tags Agents liles, instituts