PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

24
Febrer
2021

Els autobusos de Sabadell difondran l'Agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí amb motiu del 45è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

Els autobusos de Sabadell difondran l'Agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí amb motiu del 45è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

Com cada any, la ciutat celebrarà la creació de l'estat sahrauí en el marc de l'Agermanament entre Sabadell i l'Argub, un projecte de ciutat finançat per l'Ajuntament de Sabadell i gestionat per l'entitat Taller d'Art, Cultura i Creació (TACC).

En aquesta ocasió, es pretén que la denúncia sobre la vulneració de drets que pateix la població sahrauí i el compromís de la ciutat amb la seva causa arribi a tots els racons de Sabadell. Així, dos autobusos de la cooperativa de Transports Urbans de Sabadell (TUS), vinilats per l’ocasió, recorreran tots els barris de la ciutat durant 15 dies.

Un dels laterals mostrarà la situació del poble sahrauí, que fa 45 anys que es troba refugiat al desert; l'altre animarà a la població sabadellenca a implicar-se en el projecte de l'agermanament; mentre que la part posterior clamarà pel dret al Sàhara Lliure. A més, els dissenys inclouran un codi QR que permetrà accedir a la recent estrenada pàgina web sobre l’agermanament anomenada sabadellambelsahara.com.

Acte de commemoració

L'acte que donarà el tret de sortida a la campanya està previst pel dissabte 27 de febrer a partir de les 12 hores i comptarà amb la presència del delegat del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, i la segona tinenta d’alcaldessa de Sabadell, Marta Morell.

La Casa Duran serà l'encarregada d'acollir els parlaments institucionals, també per part de la coordinadora de l'agermanament des de TACC, la Sílvia Mestras, i la membre del Consell Rector de la Cooperativa TUS, Susana Romero, a més de la penjada de la bandera sahrauí al balcó. L'aforament a aquesta part de l'acte estarà fortament limitat a causa de les restriccions sanitàries.

En acabat, tant les persones assistents a l'acte com altres interessades, podran reunir- se al Racó del Campanar per apropar-se a un dels autobusos vinilats i realitzar la fotografia dels i les representants de les institucions i entitats implicades en l'acte.

Aquestes són les accions previstes durant l'acte de commemoració:

  • 12 h: Parlaments a la Casa Duran de les institucions i entitats implicades.
  • 12.40 h: Fotografia davant els autobusos al Racó del Campanar.
  • 13 h: Posada en funcionament dels autobusos vinilats per la ciutat.