PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

05
Juliol
2017

Els horts socials de Can Bages obtenen la primera collita

L’Ajuntament va cedir a l’octubre dues parcel·les al Rebost Solidari i a l’Associació d’Aturats de Sabadell

Les dues parcel·les de l’horta municipal de Can Bages destinades a entitats de caràcter social han començat a donar els seus primers fruits, des que a finals del passat octubre l’Ajuntament les cedís a Rebost Solidari i a l’Associació d’Aturats de Sabadell.

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Cultura i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha fet una visita a aquests horts, cedits a aquestes entitats amb l’objectiu que tinguessin recursos per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies i els col·lectius del municipi més afectats per la crisi econòmica. Joan Berlanga, ha afirmat que “estem complint amb el propòsit marcat de passar d’una horta recreativa a una horta amb finalitats socials, cedint els horts municipals als col·lectius més necessitats”. A més, el tinent d’alcalde ha afegit que “ara s’han recollit els primers aliments frescos, que compliran la seva funció, però no vull oblidar el vessant terapèutic dels horts per a les persones que estan passant situacions difícils, especialment els aturats de llarga durada”.

L’Ajuntament va lliurar, a finals del passat mes d’octubre, diferents horts municipals a persones amb rendes baixes, com també a dues entitats socials de la ciutat: el Rebost Solidari i l’Associació d’Aturats de Sabadell. Les parcel·les pertanyen a l’horta de Can Bages. L’objectiu era canviar l’ús de les zones cultivades que cedeix a la ciutat i passar així de l’horta recreativa a l’horta amb finalitat social.

Cada entitat, disposa d’uns 800 m2 dividits en 8 parcel·les de cultiu, amb les casetes d’horta corresponents. D’altra banda, les parcel·les adjudicades a les 32 persones amb rendes baixes oscil·len entre els 80-90 m2. El període d’adjudicació és de 4 anys, és a dir, fins al 2020.

Actualment a Sabadell hi ha dues hortes endreçades a la llera del Ripoll. Es tracta de l’horta de Can Roqueta, cedida a diverses entitats de la ciutat, i l’horta de Can Bages, cedida ara a gent amb rendes baixes i entitats que treballen en l’àmbit social.

Horta de Can Bages

L’horta municipal de Can Bages és un terreny de 17.000 m2, situat al marge esquerre del Ripoll. S’hi accedeix des de la carretera de Prats de Lluçanès (B-124). Disposa de bons accessos, de dos espais d’esbarjo i de dues zones d’aparcaments. Compta amb servei de lavabos, una caseta d’eines individual per a cada parcel·la i dos dipòsits d’aigua que, per mitjà d’un sistema automatitzat, garanteixen el subministrament a totes les parcel·les d’horta.

 

Categories Drets Civils i Gènere, Treball, Serveis socials, Transició Ecològica Tags acciosocial, Associació d'aturats, inclusió, Revost Solidari