PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

03
Desembre
2021

Es presenta el projecte “Roses de Sarajevo” a Can Puiggener, una proposta artística per homenatjar les víctimes del conflicte als Balcans

Es presenta el projecte “Roses de Sarajevo” a Can Puiggener, una proposta artística per homenatjar les víctimes del conflicte als Balcans

En el marc de la programació dels 25 anys de relació entre Sabadell i Sarajevo avui s’ha presentat el projecte “Roses de Sarajevo” que s’ha dut a terme al barri de Can Puiggener. Aquest projecte s’ha treballat des de l’Ajuntament de Sabadell amb l’artista sabadellenc Ramon Puig, Werens, i s’ha desenvolupat en dues fases.

D’una banda, durant el mes de novembre s’ha fet un taller d’Street d’Art amb joves del Centre Obert del barri. En aquests tallers s’ha explicat el conflicte que es va patir als Balcans i s’ha reflexionat sobre les seves conseqüències. D’aquests tallers ha sortit la proposta de pintar un grafit a les escales del Passatge Morella jugant amb les paraules “SABADELL-SARAJEVO”, posant en valor l’agermanament entres les dues ciutats.

En la segona fase del projecte, s’ha pintat un grafit amb les conegudes com a “Roses de Sarajevo” a les parets laterals de l’ascensor de Can Puiggener. Es fa un paral·lelisme, així, amb les marques dels projectils de guerra que van quedar a Sarajevo i que es van farcir amb resina vermella. Aquest grafit pretén commemorar-ho i reivindicar la resiliència del poble bosnià.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, ha visitat avui la pintura, acompanyada del seu autor.

“Veiem ara aquest grafit com el símbol d’un projecte molt clar de sensibilització. A través de diferents accions volem conscienciar sobre els horrors que es van viure a la guerra dels Balcans. I gràcies a aquest projecte, la nostra ciutat seguirà preservant l’esperit de compromís, solidaritat i cooperació que es va iniciar fa 25 anys", ha explicat Morell.

Per la seva banda, Ramon Puig ha destacat el gran valor del taller amb els nens i les nenes del barri

“perquè els hem explicat què va ser aquell conflicte, hem agafat el símbol de les Roses, en principi un record d’una etapa dura, i l’hem convertit en un dibuix agradable”.

De fet, amb aquest projecte es pretén sensibilitzar als i les joves i la ciutadania en general sobre el conflicte, fomentar la cultura de la pau i la no violència i visibilitzar la solidaritat de la ciutadania i el seu compromís amb els Drets Humans.  

El programa “25 anys Sabadell-Sarajevo” té l’objectiu de commemorar els 25 anys dels Acords de Dayton i del final de la guerra dels Balcans. Un programa d’actes que està previst finalitzar al juny de 2022, quan es commemoraran els 25 anys del viatge institucional a Sarajevo –al juny 1997– en què van participar representants de Sabadell de diferents àmbits institucionals, empresarials, d’entitats o de premsa; i on es va visibilitzar el compromís entre les dues ciutats.