PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

30
Novembre
2018

Jornada de treball per a administracions i entitats locals sobre projectes de cooperació amb la joventut del Sàhara

S’han compartit experiències de cooperació al territori

Jornada de treball per a administracions i entitats locals sobre projectes de cooperació amb la joventut del Sàhara

El treball amb la Joventut del Sàhara Occidental des del món local” és el títol d’una jornada tècnica i de treball que l’Ajuntament de Sabadell ha organitzat aquesta setmana adreçada a professionals d’administracions i d’entitats amb projectes de cooperació i solidaritat o agermanaments amb aquest territori. La sessió va marcar l’objectiu de crear un espai de trobada per compartir tot allò que s’ha fet o es vol fer, aprofundint així de nou en el compromís amb el poble sahrauí.

La trobada va comptar amb la ponència “La cooperació amb el Sàhara Occidental des del País Basc”, a càrrec de la Unitat de Coordinació Sàhara de l’Euskal Fondoa, l’associació de municipis basques que realitzen cooperació internacional, i que té el seu equivalent amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Es van donar a conèixer els mecanismes de coordinació entre les administracions del País Basc entorn a la cooperació al Sàhara.

D’altra banda quatre ajuntaments catalans (Lleida, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Sabadell) van explicar les seves experiències de cooperació amb la joventut catalana i la del Sàhara. S’hi van destacar trets comuns com la formació per dotar d’autonomia les persones, i la importància de les noves formes de comunicació en els projectes.

Finalment, va tenir lloc un debat entre els i les participants, entre els quals hi havia representants d’ajuntaments com Montcada i Reixac, Castelldefels, Molins de Rei, Vilanova i la Geltrú o Santa Perpètua de Mogoda, així com joves sabadellencs i sabadellenques participants en els camps de solidaritat que van tenir lloc als campaments del Sàhara Occidental el passat mes d’octubre. Va cloure la Jornada el representant de la Delegació a Catalunya del Front Polisario, Mah Iadih.