PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

24
Juliol
2017

L’Ajuntament atorga 77 mil euros per a projectes i activitats adreçats a persones amb discapacitat

Es destinen també més de 44 mil euros a subvencions per a projectes d’inclusió social

L’Ajuntament ha aprovat l’atorgament de diverses subvencions destinades a projectes que treballen en l’àmbit de la discapacitat i la inclusió social. Així, s’han atorgat gairebé 77.000 euros en ajuts per a activitats que promouen l’autonomia personal de persones amb discapacitat, que el 2017 rebran una vintena de projectes desenvolupats per un total de 16 entitats. D’altra banda, l’administració municipal destinarà més de 44.000 euros en subvencions per a 13 projectes i activitats impulsats per una dotzena d’associacions en l’àmbit de la inclusió social.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, “tant la millora de la qualitat de vida de les persones amb dependència o discapacitat i dels seus familiars, com també la de les persones en situació o risc d’exclusió, són objectius fonamentals del Pla Estratègic d’Acció Social. En aquests àmbits, com en qualsevol altre de l’acció social, és imprescindible el paper que dia rere dia desenvolupen les entitats”.

“Entenem, doncs –afegeix Fernàndez–, que des de l’administració no només hem de liderar projectes, també hem de fer costat a les iniciatives que surten del teixit associatiu i, per això, es continua endavant amb aquests ajuts”.

Pel que fa a l’àmbit de la discapacitat, i segons la convocatòria, podien ser objecte d’aquestes subvencions projectes que desenvolupin actuacions socials o sociosanitàries adreçades a persones amb discapacitat i que fomentin la igualtat d’oportunitats o bé aquelles iniciatives que donin suport als seus familiars o cuidadors.

Entre els projectes que rebran suport, figuren activitats per promoure la participació de les persones amb discapacitat, relacionades amb l’àmbit laboral, de lleure, d’atenció psicològica i social, que promouen la inclusió, d’atenció a les malalties mentals i a les origen neurològic o de suport a les famílies.

Les entitats que rebran subvenció dins aquest capítol són la Fundació Tutelar Família i Societat, CIPO, Fundació Privada Atendis, Obrir-se al Món, ANDI Down Sabadell, Associació Asperger del Vallès Occidental, Prolaboral Xalest, Grandalla, Viu-la, Salut Mental Sabadell, Els Xiprers, L’Estel, Xaloc, AVAN, Associació de Persones Sordes de Sabadell, ADELLS i Associació Acció Solidària Eulàlia Garriga - Càritas Sabadell.

Pel que fa a la inclusió social, podien ser objecte d’ajut les actuacions socials o sociosanitàries per corregir o pal·liar mancances socials de la població en risc d’exclusió, projectes per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i accions de sensibilització del conjunt de la ciutadania respecte a aquests col·lectius. En aquest marc, rebran subvenció l’Associació Ningú Sense Sostre, Actua Vallès, Asociación Gitana de Sabadell, Associació La Rosada, Colors del Món, Associació Eulàlia Garriga, Esquitx, CERMA, IDEA, MAIN, Secunde i Êthos.

 

Categories Drets Civils i Gènere, Serveis socials Tags acciosocial, discapacitat, igualtat, inclusió social