PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

19
Març
2021

L’Ajuntament de Sabadell realitza un vídeo per promoure l’elecció d’estudis i feines sense estereotips de gènere

El vídeo, disponible a les xarxes socials, inclou entrevistes a dones que treballen i estudien en sectors tradicionalment masculinitzats

L’Ajuntament de Sabadell realitza un vídeo per promoure l’elecció d’estudis i feines sense estereotips de gènere

En el marc del 8 de Març, enguany dedicat a les dones joves i treballadores, l’Ajuntament ha presentat un vídeo amb entrevistes a dones que estudien i treballen en sectors tradicionalment masculinitzats. Sota el títol “Penso, m’expresso i actuo!”, coincidint amb el lema del mes de març del calendari Institucional 2021, l’objectiu és animar les joves a escollir lliurement la seva trajectòria professional i alhora sensibilitzar la ciutadania entorn els prejudicis que encara pateixen les dones en l’accés al mercat laboral, especialment en determinats àmbits.

El vídeo recull el testimoni d’una desena de dones vinculades a diferents disciplines de la ciència, tecnologia, enginyeria o oficis que expliquen per què han optat per aquests sectors, quina va ser la reacció del seu entorn i quines són les dificultats amb què s’han trobat pel fet de ser dones. També posen de manifest la falta de referents en aquests àmbits i llencen un missatge d’apoderament cap a les dones que s’estan plantejant el seu futur professional.

“Volem trencar estereotips”,

ha sentenciat la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell. El testimoni d’altres dones

“pot ser de gran ajuda per a les joves que poden tenir dubtes a l’hora de triar una professió, i més si es plantegen exercir en un sector fortament masculinitzat”,

ha remarcat Morell.

A banda de mostrar una gran varietat de sectors professionals, el vídeo també vol ser un reflex de les diferents opcions de formació i ocupació. Així, hi apareixen estudiants de cicles formatius, programes de formació i ocupació, graus i màsters universitaris, així com treballadores d’empreses vinculades a aquests sectors, una emprenedora i una dona que va heretar l’empresa familiar i ara n’és la gerent i que alhora forma part del servei tècnic.

El vídeo està disponible al canal de YouTube de Drets Civils i Gènere i se’n farà difusió per les xarxes socials de l’Ajuntament de Sabadell. També es podrà veure a l’exposició de cartells del 8 de Març del Casal Pere Quart, fins al 30 de març. Amb aquesta voluntat de trencar estereotips entorn els estudis, el vídeo es projectarà també a la plataforma de l’e-Fira Connecta’t a l’FP, que té lloc aquests dies, i es farà arribar també als centres educatius de la ciutat.

El vídeo és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, encapçalada pel servei de Feminismes i Diversitat i amb la col·laboració del Servei d’Educació i el Servei de Promoció Econòmica.