PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

24
Març
2021

L’Ajuntament de Sabadell realitzarà una enquesta a peu de carrer a més de 600 joves per detectar necessitats en el marc del Pla de Joventut 2021-2025

El Pla començarà la diagnosi de la realitat juvenil a l’abril i es preveu aprovar-lo abans d’acabar el 2021

L’Ajuntament de Sabadell realitzarà una enquesta a peu de carrer a més de 600 joves per detectar necessitats en el marc del Pla de Joventut 2021-2025

Arrenca l’elaboració del nou Pla de Joventut 2021-2025, que marcarà el full de ruta de les polítiques municipals en aquesta matèria i esdevindrà l’eina estratègica per ordenar i planificar recursos destinats a donar resposta al col·lectiu jove.

Aquest matí s’ha presentat la posada en marxa del procés d’elaboració del nou pla. Hi ha assistit la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, acompanyada del diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva. En aquest sentit, la tinenta d’alcaldessa ha explicat que per a l’elaboració s’ha de tenir en compte que

“no tots els joves de la ciutat són iguals perquè no tots els barris de la ciutat ho són. Per tant, com a Ajuntament hem de ser capaços d’eradicar les desigualtats que puguin haver entre els diferents joves pel que fa, per exemple, a l’accés a les formes culturals i d’oci”.

Així mateix, Morell ha puntualitzat que

“el què ara posem en marxa serà un procés participatiu integral, en el què hi participaran el col·lectiu jove, entitats polítiques, juvenils i els espais joves dels centres cívics. Per això volem fer una crida específica a què els joves i les joves s’impliquin encara més”.

Per la seva banda, Javier Silva ha volgut destacar que

“és molt important que els municipis cregueu en les polítiques de joventut i en l’elaboració dels plans locals de joventut. No només perquè la Generalitat obliga a tenir-ne, sinó perquè disposar d’eines de planificació en les polítiques públiques és imprescindible”.

L’anterior document va finalitzar el desembre del 2020 i s’ha prorrogat, d’igual manera que la Generalitat ho va fer amb el Pla Nacional de Joventut, que desenvolupa la llei 33/2010 de polítiques de Joventut. Ara, l’objectiu és poder desenvolupar el procés d’elaboració de manera més pausada i adaptant les polítiques a la joventut en un nou context provocat per la COVID19.

Per a l’elaboració d’aquest nou pla es planteja fer un procés participatiu integral, on hi participin les persones joves, entitats, professionals, organitzacions polítiques i altres col·lectius. Per aquest motiu, l’Ajuntament té previst fer una enquesta a peu de carrer a més de 600 joves de la ciutat, amb l’objectiu de detectar les necessitats d’aquest col·lectiu.

El document del Pla Local ha d’analitzar la realitat juvenil i, a més, ha de respondre a necessitats detectades, que es concretaran en projectes i actuacions. En aquest sentit, com a conseqüència de la COVID-19, els i les joves han vist que es dificultaven els processos de recerca de feina, ha disminuït la taxa d’emancipació de les persones joves i han sorgit noves necessitats que el procés participatiu ha de posar en relleu per tal de donar-hi resposta.

El paper de la comunicació i de les xarxes serà més present que mai en aquest procés. Com a novetats destaquen les sessions participatives per àmbits temàtics online, i l’enquesta a una mostra rellevant de joves a peu de carrer per poder recollir les seves opinions, necessitats i demandes.

Actualment s’està treballant en l’avaluació del darrer Pla Local de Joventut 2017-2020 i en l’anàlisi documental i conjuntural preliminar. A partir d’abril es farà la diagnosi: anàlisi de la realitat juvenil i de les polítiques de Joventut i s’elaboraran les conclusions i les orientacions. A l’estiu es definiran el marc estratègic, les propostes d’actuacions i la sistematització i proposta del Pla, que es preveu que sigui aprovada al mes de novembre.

Categories Processos participatius, Drets Civils i Gènere, Joves Tags Diputació de Barcelona, Pla Local Joventut 2021-2025