PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

20
Juliol
2021

L’Ajuntament presenta una guia amb recursos pedagògics per fomentar la coeducació a l’escola bressol

Duu per títol “Coeducar des de l’escola bressol. Eines, reflexions i molts contes”

L’Ajuntament presenta una guia amb recursos pedagògics per fomentar la coeducació a l’escola bressol

L’Ajuntament de Sabadell, en el marc de les polítiques d’igualtat de gènere i educatives, ha editat la guia Coeducar des de l’escola bressol. Eines, reflexions i molts contes, amb propostes adreçades especialment als equips professionals implicats en l’educació de la primera infància.

En els primers anys de vida, en què família, escola i entorn juguen un paper clau en l’aprenentatge dels infants, és especialment important promoure i reforçar un model d’escola coeducativa, que adopti els mecanismes per superar el sexisme i les desigualtats per raons de gènere i que potenciï un enfocament equitatiu dels continguts, dels mètodes, del llenguatge, de les relacions, de l’organització i de tota dinàmica generada en la pràctica educativa. La tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha destacat la importància d’aquesta guia, que significa

“un pas més en les polítiques feminismes que ens han de fer avançar en una societat sense estereotips de gènere ni discriminacions des de la petita infància”. Morell ha incidit que és des de l’escola que “ha de començar el camí per a la conscienciació i sensibilització, perquè suposa una mirada llarga per aconseguir una societat igualitària”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Manuel Robles, ha explicat que

“la coeducació, especialment des de la primera infància, és el vehicle més efectiu per canviar la societat, eliminant estereotips o idees preconcebudes de les característiques que deuen tenir els nens i les nenes. I, sobretot, és la manera de construir una societat més inclusiva i menys enfrontada”.

En aquest sentit, la guia Coeducar des de l’escola bressol. Eines, reflexions i molts contes, elaborada per l’Ajuntament de Sabadell i Coeducacció Cooperativa, és un recull de recursos per donar suport a la tasca socioeducativa dels i les educadores infantils. Estructurada en diferents capítols, cada un comença amb la veu d‘un infant imaginari que des que neix observa i es fa preguntes sobre el seu entorn i allò que sent. A continuació, els capítols continuen amb una breu explicació que emmarca en l’àmbit més teòric els sistemes i mecanismes que condicionen l’aprenentatge de l’infant i tot seguit es presenten contes i activitats per treballar amb els infants i l’equip educatiu del centre.

El document s’ha fet arribar en format digital a totes les escoles bressol de la ciutat i està a l’abast de qualsevol professional a través del web https://web.sabadell.cat/publicacions-i-documents i https://web.sabadell.cat/genere.

La guia s’emmarca en el projecte de sensibilització en coeducació a les escoles bressol de Sabadell, que des de l’any 2017 es duu a terme coordinadament des dels serveis de Feminismes i Educació i en el qual participen les 11 escoles bressol municipal i han rebut formació 179 professionals. L’objectiu és oferir formació i materials especialitzats als centres educatius per tal que la coeducació hi sigui present de manera transversal i, alhora, dotar-los de recursos per treballar-ho i donar resposta a les famílies.