PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

17
Octubre
2014

L’Ajuntament rep a la Junta de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell

Amb l'objectiu de presentar el programa d’activitats de la commemoració del 125è aniversari de l’Església Evangèlica

L’Ajuntament de Sabadell ha rebut, aquest migdia,  a la Junta de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell encapçalada per Francisco Asenjo. L’acte l’ha presidit l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, acompanyat del regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné.

L’acte ha tingut com a objectiu presentar el programa d’activitats de la commemoració del 125è aniversari de l’Església Evangèlica, previst per aquest diumenge, 19 d’octubre a les 11 de matí,  a la mateixa església -  Domenech i Montaner, 40 de Sabadell - en una jornada que comptarà, entre d’altres activitats, amb actuacions musicals, exposició històrica de fotografia i intervencions tant de representants evangèlics com de representants institucionals de la ciutat i supramunicipals.

Tal i com ha comentat l’alcalde

“a través d’aquesta recepció traslladem el reconeixement de la ciutat a favor de la diversitat religiosa que també es deixa palesa amb el mapa de creences i jornades de portes obertes que es realitza el diumenge. Una fita important que dóna visibilitat a la llarga història de la Primera Església Evangèlica”.

Per la seva banda Francisco Asenjo, responsable de la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell ha explicat que

“des dels seus inicis l’Església ha intentat compartir amb la ciutat la dedicació cap als altres i la predicació de l’evangeli, col·laborant històricament amb la població amb l’antiga escola que ajudava als més necessitats i actualment amb les corals Al·leluia i Estel, la participació al Rebost, i el suport educatiu de la Bona Llavor”.

La delegació ha aprofitat per convidar a tothom qui ho vulgui aquest diumenge a les 11 del matí i a les 6 de la tarda.

Orígens de l’Església

Malgrat no es té un coneixement molt precís sobre els orígens del moviment evangèlic a Sabadell, els indicis apunten a que l'Església de Sabadell va ser constituïda  per Joan Uhr l’any 1889.

Actualment, els membres d’aquesta comunitat participen en un ampli ventall d’activitats comunitàries a la ciutat com és la recollida de roba i aliments per al Rebost Solidari i l’oferiment de classes de repàs de català i de cuina per aquells que vulguin assistir-hi.

L’església participa com a membre actiu en la Taula de Creences i Conviccions junt amb altres confessions. També participa en les Jornades de portes obertes que l’Ajuntament organitza cada any amb la col·laboració del Grup de Diàleg Intereligiós. La ciutat de Sabadell compta, històricament, amb una gran diversitat de creences i religions, amb la representació a l’actualitat de més de 8 comunitats religioses.

Tal com ha comentat el regidor de Drets Civils i Ciutadania,

“la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell contribueix a la interrelació amb altres confessions i a la creació de vincles entre les diferents comunitats. També adopta un paper actiu en la sensibilització a la ciutadania combatent els diferents estereotips i prejudicis que existeixen front les diferents confessions religioses”.

Categories Creences, Drets Civils i Gènere Tags diversitat religiosa, església Baptista