PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

07
Març
2018

L’Ajuntament s’adhereix a la vaga feminista del 8 de març

La font de la plaça de Catalunya s’il·lumina de lila durant una setmana

L’Ajuntament de Sabadell s’adhereix a la vaga feminista prevista per demà, 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones. Es preveu, a més, una concentració, demà a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Roc, per donar visibilitat a la reivindicació de les dones com a ciutadanes actives i protagonistes de la transformació social.

La Junta de Portaveus del passat dilluns va aprovar l’adhesió al manifest del Dia Internacional de les Dones 8 de març 2018, que defensa i reivindica el desenvolupament de polítiques de gènere en el món municipal i una major representativitat política de les dones, basada en la “sororitat” –aliança de les dones com a motor de transformació social– i el lideratge.

El manifest convida a seguir la vaga feminista, que va més enllà d’una aturada laboral i s’estén a altres àmbits, com ara les cures, els estudis, el consum o l’associacionisme. Des de l’Ajuntament es convida a tothom a secundar l’aturada i assistir a la concentració, a la plaça de Sant Roc, a les 12 del migdia, i reivindicar així el treball femení i el seu paper transformador.

La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, en representació de les cinc regidores del Govern municipal ha manifestat avui que, en les seves reivindicacions, la vaga va més enllà de l’àmbit laboral i ha destacat que des del terreny municipal “cal fer tots els passos i totes les accions que tinguem a les mans per posar el nostre granet de sorra cap a la igualtat”.

Font il·luminada de lila

D’altra banda, la font ornamental de la plaça de Catalunya s’il·lumina, des d’avui i durant una setmana, de color lila per commemorar el Dia Internacional de les Dones. La font ornamental s’ha reparat durant les darreres dues setmanes. Concretament se n’ha impermeabilitzat el vas, que tenia filtracions que afectaven la maquinària i consumia massa aigua. Les obres han permès millorar l’enllumenat i ara es pot canviar el color de la font.

Serveis mínims

L’Ajuntament de Sabadell ha decretat uns serveis mínims municipals d’aplicació durant tota la jornada.