PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

10
Gener
2023

L’Ajuntament torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida per a persones nouvingudes

L’objectiu és donar a conèixer els serveis i recursos que hi ha a la ciutat

L’Ajuntament torna a oferir aquest any més d’una setantena de sessions d’acollida per a persones nouvingudes

El centre cívic de Ca n’Oriac acollirà demà al matí la primera sessió d’acollida del 2023 adreçada a persones nouvingudes. En aquestes sessions se’ls dona la benvinguda a la ciutat, se’ls informa sobre els serveis i recursos principals que s’ofereixen al municipi i se’ls explica el servei de primera acollida. A la tarda, a les 18h, es farà una altra sessió al mateix centre cívic de Ca n’Oriac.

El programa d’acollida municipal ha programat un total de 78 sessions per aquest any, que es faran de forma periòdica i en horari de matí i tarda en diferents equipaments de la ciutat (Casal Pere Quart, centres cívics de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà o Torre-romeu). El Servei d’Atenció Ciutadana és qui convida directament a les persones nouvingudes que s’empadronen a Sabadell a la sessió d’acollida més propera en el temps i a la zona de residència.

Després de la primera sessió, les persones interessades a continuar-hi participant són convocades a una entrevista individual on se les orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Per la tinenta d’alcaldessa Marta Morell:

“el programa d’acollida és fonamental per la integració de les persones nouvingudes a la nostra ciutat, una ciutat inclusiva i que no deixa a ningú enrere, sigui quin sigui el seu origen, la seva nacionalitat o la seva cultura”.

Cal recordar que les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

L’any 2022 es van realitzar 75 sessions d’acollida, on hi van assistir unes 800 persones.

Calendari amb les sessions d’acollida del 2023 (enllaç)

Vídeo del circuit d’acollida a Sabadell