PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

02
Març
2021

L’exposició “Grafits pels drets humans” recorrerà diferents equipaments de la ciutat oferint una mirada artística i reivindicativa sobre la igualtat de drets

L’exposició “Grafits pels drets humans” recorrerà diferents equipaments de la ciutat oferint una mirada artística i reivindicativa sobre la igualtat de drets

La bona rebuda de l’exposició “Grafits pels drets humans”, que es va inaugurar al novembre al Casal Pere Quart, ha portat aquesta mostra d’art urbà a iniciar itinerància pels diferents barris de la ciutat. Es tracta d’una mostra de setze grafits dedicats als drets humans i pintats per diferents artistes d’Artefakto, associació local d’art urbà.

A l’exposició s’hi pot veure la interpretació que els artistes fan d’alguns dels articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, com el dret a la vida, la igualtat de totes les persones davant la llei, el dret a la lliure circulació o a la llibertat de pensament, entre altres. També hi ha una creació conjunta dedicada al dret a la llibertat d’opinió i expressió. La tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, s’ha mostrat

especialment satisfeta per l’èxit de l’exposició,

ja que mitjançant diferents estils de cultura urbana 

és una molt bona mostra de tots els articles dels drets humans i de la seva importància per a la nostra ciutat.

L’exposició, amb la qual es vol oferir una mirada artística, reivindicativa i diversa sobre la igualtat de drets, es va organitzar en el marc del programa de Drets Humans del 2020 i està organitzada pel Programa de Drets Civils, Acollida i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Sabadell. Fins ara, ja s’ha pogut veure al Casal Pere Quart i també al Centre Cívic de Sant Oleguer, en ambdós espais amb bona acollida per part del públic.

Des d’aquesta setmana i fins al 21 de març l’exposició estarà al Centre Cívic de la Concòrdia (carrer de la Lusitània, 3) i posteriorment al Centre Cívic de Torre-romeu (del 22 de març a l’11 d’abril), a la Biblioteca de Ponent (del 13 d’abril al 8 de maig) i al Centre Cívic de Can Puiggener (de l’11 al 30 de maig).

Vídeos “Pintem de drets Sabadell” 

Des del 2016, en el marc del projecte “Pintem de drets Sabadell, cada any es pinten parets de la ciutat per deixar petjada del compromís municipal amb els drets fonamentals de les persones.

Aquesta setmana s’han fet públics, al canal de YouTube de Drets Civils, uns vídeos on es pot veure la realització del grafit del passat 2020 a la plaça del Gas, dedicat als drets de la gent gran, i un altre recull audiovisual on es mostren tots els grafits fets a Sabadell des de l’any 2016.

Categories Drets Civils i Gènere Tags drets civils, drets humans, exposició, gènere, grafits, oficina de drets civils