PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

16
Setembre
2021

La 7a edició del Mescla’t recupera la mostra d’entitats i les activitats presencials amb aforament limitat

En aquesta edició participen 35 entitats a la mostra, que serà el 2 d’octubre i que engloba activitats com tallers, performance i concerts

La 7a edició del Mescla’t recupera la mostra d’entitats i les activitats presencials amb aforament limitat

La setena edició del Mescla’t tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre, un any més sota el lema  “Sabadell, compromesa amb el món”, per reivindicar els valors de la diversitat i la convivència davant del sexisme, el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia o qualsevol tipus de discriminació. Enguany, i a diferència de l’any passat, es recupera la mostra d’entitats i les activitats presencials entorn el passeig de la Plaça Major i la plaça Doctor Robert.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell:

“mostres com aquesta són ara més importants que mai perquè veiem com els delictes d’odi creixen i la xenofòbia ha esdevingut la bandera d'alguns partits polítics. En aquest context, el Mescla’t preserva i promou valors com la diversitat i la convivència. Les administracions públiques continuem treballant al costat de les entitats en aquesta línia”.

En total està previst que siguin 35 entitats les que participaran a la mostra d’entitats del dissabte, amb carpes repartides entre el passeig de la plaça Major i la part superior de la Rambla. Paral·lelament, el mateix dissabte també s’han organitzat diverses activitats, com tallers infantils al Racó del Campanar, una performance i concerts de músiques d’arreu del món a la plaça Doctor Robert, entre d’altres. A la nit, a les 22h, hi haurà el concert d’Still Ill, un raper amb gran èxit entre el públic juvenil.

Seguint la normativa actual, les zones de carpes estaran perimetrades i tindran control d’accés i aforament. Les activitats també compliran amb la normativa i funcionaran amb reserva prèvia d’entrades.

Dos representants de la Comissió d’Entitats que organitza el Mescla’t han explicat avui els valors fonamentals de la mostra. Antonio Ibáñez, president del Moviment Ecumènic de Sabadell, ha comentat que

“fa 6 anys que formem part del Mescla’t, una trobada que fomenta els valors del diàleg, la convivència, i la diversitat, i ens hi vam sumar des del primer moment. En el nostre ADN estan els valors que promou el Mescla’t”.

Per la seva banda, Jordi Alfonso, membre de la Federació d’Associacions de l’Àfrica Negra de Sabadell, ha explicat que aquesta és una

“autèntica mostra d’entitats del teixit associatiu de Sabadell. El Mescla’t demostra que som una ciutat diversa i intercultural i que treballem per la cohesió social des de la interculturalitat”.

Entre el 27 de setembre i el 14 d’octubre també s’ofereixen diverses activitats, com dues exposicions entorn el comerç just i la solidaritat, sessions de conta-contes gitanos o el cinefòrum “Holocaust i deportació”, que tindrà lloc el divendres 1 d’octubre al Casal Pere Quart i que organitza l’amical de Mauthausen. També hi haurà un taller infantil a la Biblioteca Vapor Badia, la presentació del llibre “Implica’t amb els ODS” a càrrec de Sindicalistes Solidaris, o la xerrada “El Comerç Just a casa nostra i els països d’origen”, a càrrec de la Lliga dels Drets dels Pobles i LaCoordi de Comerç Just i Finances Ètiques.

El programa complet d’activitats i la reserva d’entrades es pot fer a través del web web.sabadell.cat/dretscivils

El Mescla’t està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, el Consell de Solidaritat i Cooperació i les Taules de Gènere, Feminismes i LGTBI, d’Acollida, de Creences i de Conviccions, del Poble Gitano i Entitats de Joventut. Tot plegat, amb la implicació de les entitats i el suport de diverses institucions i organismes.

Així mateix, cal destacar la tasca de la Comissió d’Entitats del Mescla’t, integrada per una desena d’entitats representants de les diferents taules de treball, en què s’han treballat diversos aspectes relacionats amb el programa d’activitats.

Categories Entitats, Cooperació, Nova Ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags convivència, diàleg, diversitat, Mescla't