PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

27
Setembre
2022

La 8a edició del Mescla’t recupera la zona gastronòmica i arriba amb activitats per a tots els públics

El dissabte, 1 d’octubre, hi haurà la mostra d’entitats, tallers infantils, la presentació d’un llibre i diversos espectacles

La 8a edició del Mescla’t recupera la zona gastronòmica i arriba amb activitats per a tots els públics

Un any més, el Mescla’t torna a Sabadell. La vuitena edició tindrà lloc aquest dissabte, 1 d’octubre, sota el lema  “Sabadell, compromesa amb el món”, per reivindicar els valors de la diversitat, la convivència i la solidaritat. A la plaça del Doctor Robert i a la part superior de La Rambla, hi haurà activitats i la mostra d’una trentena d’entitats de la ciutat que treballen per combatre les discriminacions des de diversos àmbits: cooperació, acollida o feminismes, entre d’altres.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell:

“en aquesta 8a edició tornem a gaudir del Mescla't tal i com era abans de la pandèmia, especialment en la jornada del dia 1 d'octubre. Recuperem les carpes gastronòmiques i totes les activitats habituals”.

Ha afegit que

“entitats i ajuntaments hem de treballar plegats per fer front als discursos d'odi i xenòfobs que encara són presents a les nostres societats”.

 

En total està previst que siguin 30 entitats les que participin en la mostra d’entitats del dissabte, amb carpes ubicades a la part superior de la Rambla. Enguany, i a diferència de les últimes edicions i per causa de la COVID, es recuperen les carpes gastronòmiques, que oferiran menjar i begudes d’arreu del món. També hi haurà el Punt Lila i representació de diversos serveis de l’Ajuntament, com l’Oficina d’Entitats i Voluntariat, Joventut, o els programes de Drets Civils, Acollida i Cooperació.

 

Durant tot el dia s’han organitzat diverses activitats al voltant de les carpes. Al Racó del Campanar hi haurà tallers infantils, a més del joc de gran format entorn les persones refugiades “L’1%” i la presentació del llibre “La infermera sahrauí”, amb l’autor Jorge Molinero i la protagonista Montse Aizcorbe.

 

Durant el matí i la tarda de dissabte, s’hi podran veure diverses actuacions a l’escenari de la plaça del Doctor Robert. Entre d’altres, hi haurà una sessió de música i conta-contes africans, un espectacle de circ o una exhibició de ball de Bollywood. Durant tot el dia, a la plaça també hi haurà l’espai “Petits somnis”, i a la tarda, un taller de henna.

 

Una de les novetats del Mescla’t d’enguany és una gimcana que s’ha organitzat conjuntament amb les entitats i en la qual les participants hauran de resoldre preguntes i proves que se’ls plantejaran a les carpes.

 

Dos representants de la Comissió d’Entitats que organitza el Mescla’t han explicat avui els valors fonamentals de la mostra.

 

Para Yenny Ribera, d’Espartanas por la Libertad de Bolivia,

“darrera una carpa es mostra una cultura, un problema, un aprenentatge i un ensenyament, així que convido tothom a disfrutar d’aquests dies que hi haurà activitats per a totes les edats”.

 

Mercè Biosca, de l’Associació Diàleg Interreligiós Sabadell (ADIS), ha explicat que el Mescla’t

“és un lloc de reconeixement de la tasca de les persones que formen les entitats majoritàriament de manera solidària i voluntària. El Mescl’at i les entitats de Sabadell volem construir un món més viu, més brillant, amb més saviesa i amb més ànima”.

 

Entre el 26 de setembre i el 9 d’octubre, també s’han programat diverses activitats, com exposicions, presentacions de llibres i la taula rodona “Els feminismes en la lluita pels drets humans”, el dimecres 5 d’octubre. En la taula hi participaran defensores de drets humans de reconegut prestigi internacional, així com la Síndica Municipal de Greuges, Eva Abellan.

 

La plaça del Diàleg-Arcadi Oliveres, la vigília del Mescla’t

 

El divendres 30 de setembre, de 17 a 20 hores, a la mateixa plaça del Doctor Robert s’ha organitzat l’activitat “Plaça del Diàleg – Arcadi Oliveres”, un espai de trobada i reflexió per fomentar la pau i la justícia social. Hi haurà la instal·lació artística “Ser pacifista al segle XXI. Com  contribuir a una cultura de pau ara i aquí?” amb l’objectiu de compartir els missatges d’Arcadi Oliveres i de generar espais de trobada, debat i conscienciació de la ciutadania en general. A banda d’això, també es comptarà amb un espai de carpes on la ciutadania podrà dialogar amb diverses entitats de la ciutat que treballen temes relacionats amb la cultura de pau, la cooperació, l’economia social i solidària, etc.

El programa complet d’activitats del Mescla’t es pot consultar al web web.sabadell.cat/dretscivils i a https://bit.ly/Mesclat22

 

El Mescla’t està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, el Consell de Solidaritat i Cooperació i les Taules de Gènere, Feminismes i LGTBI, d’Acollida, de Creences i de Conviccions, del Poble Gitano i Entitats de Joventut. Tot plegat, amb la implicació de les entitats i el suport de diverses institucions i organismes.