PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

14
Febrer
2019

La campanya Fes-li un gol a l’Homofòbia fa una crida a eradicar qualsevol discriminació homòfoba en l’esport

Acte central, el 17 de febrer, a la Nova Creu Alta, abans del CE Sabadell - Vila-real

La campanya Fes-li un gol a l’Homofòbia fa una crida a eradicar qualsevol discriminació homòfoba en l’esport

En el marc del Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, Sabadell impulsa una vegada més la campanya Fes-li un gol a l’homofòbia, a l’Esport hi juga tothom! Amb el programa, impulsat per l’Ajuntament, l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca, el Centre d’Esports Sabadell (CES) i Panteres Grogues, es vol reforçar la sensibilització i convidar la ciutadania perquè entre tots i totes contribuïm a eradicar qualsevol discriminació homòfoba al món de l’esport i, especialment, al futbol.

L’acte central de la campanya tindrà lloc el proper diumenge, 17 de febrer, a l’Estadi de la Nova Creu Alta. Tot just abans del partit entre el CE Sabadell i el Villareal FC, es llegirà un text commemoratiu a càrrec de Panteres Grogues i es realitzarà un xut d’honor. Així mateix, durant el partit, s’ubicarà en un lloc visible una pancarta amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia! A l’esport, hi juga tothom!”. La pancarta amb el mateix lema es podrà veure durant el cap de setmana del 16 de febrer al Complex Esportiu de Sant Oleguer.

Durant la campanya, es distribuiran flyers i cartells als usuaris i usuàries dels diferents equipaments esportius de la ciutat, sobre la importància de rebutjar qualsevol tipus de discriminació homòfoba. I es tornarà a recordar el vídeo promocional realitzat pel CES l’any passat, comptant amb la participació de diferents clubs i persones reconegudes en el món futbolístic a Sabadell.

Exposició i formació

Una altra de les activitats serà l’exposició "Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte", que vol contribuir a eliminar els tabús existents en el món de l’esport sobre l'homosexualitat i, al mateix temps, denunciar les diferents formes de discriminació que, en ocasions de manera subtil, s’hi produeixen contra les minories sexuals. La mostra es podrà veure a les instal·lacions del Centre d’Esports Sabadell, del 14 al 21 de febrer.

Així mateix, s’està treballant per impulsar una acció formativa sobre la prevenció d’accions discriminatòries per raons de gènere al futbol. La formació s’adreçaria a grups d’arbitratge de la Federació Catalana de Futbol.

19 de febrer Dia Contra l’Homofòbia a l’esport

El Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol es celebra el 19 de febrer en record del naixement, el 1961, de Justin Fashanu un jugador anglès de futbol d’alt nivell que arrel de fer pública la seva homosexualitat (l’any 1990) va ser fortament pressionat per l’entorn futbolístic. El jugador va acabar suïcidant-se l’any 1998 desprès d’haver patit una forta depressió.