PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

28
Febrer
2017

La commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, reivindica el paper del treball domèstic

El programa posa en relleu que les tasques les continuen exercint principalment les dones...

La commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, reivindica el paper del treball domèstic

La celebració a Sabadell del Dia Internacional de la Dona es dedica aquest any a reflexionar sobre la invisibilitat del treball domèstic, reproductiu i de cures que continuen exercint principalment les dones, dins la llar, a l’àmbit privat i de manera no remunerada. Una feina que és fonamental i imprescindible per mantenir la mà d’obra necessària per al mercat laboral, tot i que no s’hi dóna cap valor.

En aquest context, l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell i amb la participació d’una vintena d’entitats de la ciutat, ha confeccionat un programa que comprèn un total de 25 activitats socioculturals (teatre, conferències, xerrades, recitals poètics, recitals musicals, tallers...). Començarà el proper 4 de març i s’allargarà fins al final de març.

La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, ha presentat el programa en roda de premsa i ha proporcionat algunes dades sobre el pes econòmic de la feina domèstica i de la cura de persones a Catalunya, com també indicadors de l’ús del temps de dones i homes en la tasca domèstic, extretes de l’Idescat i de l’Institut Català de la Dona.

Per a Míriam Ferràndiz “les dades reflecteixen que si consideréssim les tasques domèstiques en el PIB català s’incrementarien en un 25%, per això creiem que cal posar-lo en relleu i acabar amb aquesta invisibilitat immerescuda. D’altra banda, observem un lent reequilibri en la dedicació de dones i els homes a la llar. És positiu, tot i que hem de treballar per accelerar el ritme”.

L’acte central del programa es farà el proper diumenge 12 de març, a les 12 del migdia, a la plaça del Dr. Robert, i consistirà en unacte creatiu organitzat per les entitats que formen part de la Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI, que compta amb la col·laboració de l'Institut Escola Industrial i una actuació musical a càrrec de la Coral Social La Corral. Prèviament, a 2/4 de 12 del migdia, tindrà llocla manifestació - cercavila pels drets de les dones, que s’iniciarà a la plaça de l’Alcalde Marcet, passarà per la via de Massagué i arribarà a plaça del Dr. Robert.

Destaca també la xerrada sobre economia feminista, a càrrec de Joana García Grenzner, activista feminista, periodista especialitzada en gènere i comunicació, que tindrà lloc el 6 de març, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart. D’altra banda, el programa proposael dissabte, 11 de març, a la plaça del Doctor Robert, la II Fira del Llibre Feminista o les xerrades als espais dona els dies 7, 8 i 10 de març als centres cívics Sabadell Sud, Can Puiggener i Ca n’Oriac.

Aquest any, el cartell guanyador del concurs per escollir la imatge del programa és obra de Joaquim Crespo i es titula Noms. El segon premi també es fa servir per a la campanya de conscienciació que es pot veure a diferents punts de la ciutat.