PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

20
Maig
2019

La jornada ‘Sabadell lliure de sexisme’ apel·larà al compromís de tothom per lluitar contra les violències masclistes

El divendres 31 de maig, a les 19 h, a la plaça del Treball

La plaça del Treball acollirà el proper divendres, 31 de maig, una sèrie d’accions dins la campanya Sabadell Lliure de Sexisme. La iniciativa començarà a les 19 h i vol sensibilitzar la ciutadania sobre les violències masclistes, apel·lant el compromís de tothom en la detecció i lluita contra qualsevol tipus de discriminació sexista o comportament violent. És vol incidir així en el drets de les dones de transitar per qualsevol lloc i gaudir de tots els espais, inclosos els d’oci, en plena llibertat i amb seguretat.

Amb aquests objectius, la jornada del 31 de maig inclourà tant accions adreçades a públic jove i adult com també activitats familiars. Així, a les 19 h tindrà lloc el concert de “Xiula” per a infants i durant tota la tarda a la plaça hi haurà un espai de jocs infantils.

Entre les propostes per a joves i adults, a les 19.30 h començarà una marxa exploratòria pel barri de Gràcia. Una activitat adreçada a dones i a càrrec del Col·lectiu Punt 6 que vol identificar punts del barri que es viuen com a insegurs amb la voluntat de contribuir a crear rutes on les dones se sentin més segures i amb la confiança de moure’s per l’espai públic sense por.

A les 10 del vespre, la plaça del Treball acollirà el concert del grup de rap Tribade. També durant la jornada s’instal·larà a la plaça el Punt Lila que, en diferents ocasions i, sobre tot, coincidint amb la Festa Major, surt al carrer per oferir un espai d’informació i orientació, així com d’atenció davant determinades situacions.

Sabadell Lliure de Sexisme és una campanya impulsada per Ajuntament de Sabadell, la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI i associacions i persones compromeses que treballen per una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries. Rep, a més, el suport de diversos organismes i administracions.