PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

31
Gener
2014

La Junta de Portaveus aprova una moció per la commemoració del 75è aniversari de l’exili republicà

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció presentada pels grups municipals d’Esquerra Unida i Alternativa, Iniciativa per Catalunya i Entesa per Sabadell per

La Junta de Portaveus ha aprovat aquest matí una moció presentada pels grups municipals d’Esquerra Unida i Alternativa, Iniciativa per Catalunya i Entesa per Sabadell per la commemoració del 75è aniversari de l’exili republicà. La moció ha estat aprovada per majoria amb els vots a favor de del PSC, CiU, ES, ICV i EUiA i l'abstenció del PP, amb els següents acords:

Primer. Commemorar durant  2014 l’Any de l’Exili republicà amb un acte públic de reconeixement a les milers de persones que es van veure forçades a marxar de del nostre país comptant amb la participació d’entitats memorialistes i ciutadanes del nostre municipi.

Segon. Crear la Comissió Local per l’Any de l’Exili  oberta a la participació de les entitats ciutadanes, grups municipals i les persones interessades que així ho desitgin. L'objectiu d'aquesta comissió serà la de la divulgació i foment de la memòria de l’exili republicà, la de coordinar activitats per la recuperació de la memòria històrica.

Tercer. Instar al Govern de la Generalitat a dotar al Memorial Democràtic dels recursos necessaris per a organitzar les commemoracions de l’Any de l’Exili.

Quart. Instar al Govern de la Generalitat a dotar a les entitats i associacions memorialistes dels ajuts necessaris per a que la societat civil pugui impulsar actes commemoratius de l’exili republicà.

Cinquè. Traslladar aquests acords al Departament de Governació i Relacions Institucionals, al Memorial Democràtic, al Museu de l’Exili de la Jonquera i les entitats memorialistes del municipi.