PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

15
Juliol
2020

La tradicional Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte de la ciutat, enguany en format virtual

La tradicional Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte de la ciutat, enguany en format virtual

Des de l’any 2009, l’Ajuntament de Sabadell promou cada any l’activitat de Portes Obertes als Centres de Culte de la ciutat amb la voluntat que la igualtat i el respecte siguin els valors principals en l’exercici de la llibertat religiosa.

Aquest any 2020 no s’ha pogut portar a terme com tradicionalment es feia, amb la visita a diferents espais religiosos de la ciutat. Per aquest motiu i amb l’objectiu de donar continuïtat a l’activitat després de 10 anys, s’ha proposat a les comunitats de creences de Sabadell que hi participin d’una manera diferent. Enlloc d’obrir el seu centre a la ciutadania per tal que el visiti de manera presencial, les diferents confessions que han volgut participar ho han fet enregistrant un vídeo on mostren i/o expliquen breument el seu espai de culte, o la seva creença.

Sota el títol de Portes Endins, s’incorpora aquest material al web de creences i se’n farà difusió a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. Juntament amb el Mapa de Creences, es tracta d’informació a l’abast de tota la ciutadania, una eina més per fomentar la convivència i el respecte.

Diversitat religiosa a Sabadell

La realitat de la diversitat religiosa a Sabadell es va posar de manifest a partir de l’elaboració del Mapa de Creences i Conviccions l’any 2008. Un Mapa que mostra la presència a la nostra ciutat d’unes 70 comunitats religioses d’un ventall molt ampli d’opcions espirituals; catòliques, evangèliques, islàmiques, testimonis de Jehovà, Fe Bahai, mormons, hinduistes, entre d’altres