PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

15
Juliol
2021

La Xarxa Antirumors de Sabadell participa en la Cimera Juvenil Antirumors per intercanviar experiències i seguir fomentant la diversitat i la cohesió social

La Xarxa Antirumors de Sabadell participa en la Cimera Juvenil Antirumors per intercanviar experiències i seguir fomentant la diversitat i la cohesió social

Aquesta tarda s’inaugura la Cimera Juvenil Antirumors, una trobada de joves compromesos i compromeses amb la millora de la convivència i la cohesió social a les seves ciutats i municipis. Enguany i per primera vegada, sota el lema “Let’s go global”, la Cimera serà internacional i comptarà amb la participació d’algunes ciutats europees.

La Xarxa Antirumors de Sabadell ha participat activament en l’elaboració del programa de la trobada, que ofereix diverses activitats lúdiques, formatives i d’intercanvi d’experiències, i que en la seva majoria son dirigides a joves d’entre 14 i 18 anys que s’hi han inscrit. També hi ha activitats per a professionals que hi participen en representació dels serveis públics o entitats locals que treballen en la lluita contra els rumors, estereotips i les discriminacions. 

Des de Joventut i Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell també es participarà activament en les activitats que proposa la Cimera, com la xerrada “Joves com a motor fonamental a l’Estratègia Antirumors” que tindrà lloc aquesta tarda i que s’adreça a professionals que treballen amb aquest col·lectiu.

“Aquesta Cimera és una bona oportunitat per posar en comú eines i mecanismes per combatre els discursos d’odi”,

ha dit la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell.

“A través de la Xarxa Antirumors posem l’accent també en els joves, en una aposta de mirada llarga per fomentar la cohesió i la convivència a la nostra ciutat”, ha destacat Morell.

La Cimera se celebra anualment des de l’any 2016, any en què Sabadell va ser-ne l’amfitriona, i té per objectiu mobilitzar persones joves compromeses amb la igualtat, la no discriminació, la millora de la convivència i la cohesió social als barris de les seves ciutats i municipis, a través de l’Estratègia Antirumors, facilitant-los l’intercanvi d’experiències, l’aprenentatge de noves metodologies i la construcció de ponts entre ciutats i persones de diferents territoris.

Combatre les discriminacions d’una manera col·laborativa i proactiva

La Xarxa Antirumors de Sabadell és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sabadell i en formen part diversos serveis municipals així com entitats i ciutadans i ciutadanes. La seva missió és combatre i prevenir els rumors, estereotips i prejudicis sobre la diversitat social i generar consciència dels perills d’aquests rumors sobre la convivència i la cohesió social.

Les persones o entitats que vulguin més informació sobre les activitats i trobades de la Xarxa Antirumors es poden adreçar a l’Oficina de Drets Civils, al carrer Sant Pau 34, trucant al 93 745 19 53 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Categories Drets Civils i Gènere, Joves Tags Let’s go global, Xarxa Antirumors