PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

03
Març
2021

Les guanyadores del concurs de cartells del 8 de març reben avui el guardó

L’exposició amb tots els treballs presentats i que giren a l’entorn de dones joves i treballadores, es podrà veure del 3 al 30 de març al Casal Pere Quart

Les guanyadores del concurs de cartells del 8 de març reben avui el guardó

Aquesta tarda es lliuraran els premis del concurs convocat per l’Ajuntament per escollir el cartell dels actes del 8 de març –Dia Internacional de les Dones–, enguany entorn la temàtica “dones joves i treballadores”. El primer premi, dotat amb 800€, és per a Elena Olivella García i el segon, de 300€, per a Carla Duaso Senesteva. L’acte, amb la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar animal i Participació, Marta Morell, es farà al Casal Pere Quart, coincidint amb l’obertura de l’exposició “Cartells del 8M”, una mostra amb els 41 treballs presentat en aquesta edició del concurs.

Elena Olivella ha guanyat el concurs amb la proposta “Present i jove”, un cartell on es combinen vàries conjugacions del verb treballar, en diferents temps i persones, en les quals la tercera persona és femenina: ella i elles.

“El tema em resultava difícil de plasmar a nivell gràfic, no volia caure en tòpics ni imatges massa utilitzades. La joventut se sol relacionar amb el present i per això vaig usar el present d'indicatiu del verb treballar”,

explica l’autora. Olivella ha fet els estudis d’estilisme d’indumentària a l’escola La Llotja i un cicle formatiu d’il·lustració, a banda de formació autodidacta. S’ha presentat en diverses ocasions al concurs de cartells del 8 de març.

Carla Duaso s’ha emportat el segon premi amb el disseny “Les dones treballadores sempre han estat presents en la història”, on juga amb la icònica imatge dels obrers menjant dalt d’un gratacel de Nova York, en aquest cas amb els rostres de dones reconegudes en l’àmbit de la cultura o la política, entre d’altres. “He volgut donar més visibilitat al paper de la dona treballadora, que encara que moltes vegades s'hagi ocultat, ha aportat tant com els homes”, comenta Duaso, que és la primera vegada que participa en un concurs de cartells.

“Enguany la deliberació va ser difícil, perquè les propostes eren molt bones”,

ha dit la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, que ha destacat que

“el disseny guanyador reflecteix a la perfecció el missatge que volíem donar en aquest 8M, posant les discriminacions que pateixen les dones joves i treballadores al centre”.

L’exposició “Cartells del 8M” es podrà veure fins al 30 de març al Casal Pere Quart (Rambla, 69). En aquest espai s’hi mostren tots els cartells participants al concurs d’enguany i també, a partir del 19 de març, el vídeo “Penso, m’expresso i actuo!”, amb entrevistes a dones joves que estudien i treballen en àmbits tradicionalment masculinitzats.

La imatge del primer premi del concurs és la que s’està utilitzant per la campanya de comunicació i difusió del programa d’actes del 8 de març, que podeu consultar en el següent enllaç.

Segons les bases del certamen, les propostes d’enguany havien de girar a l’entorn de la temàtica específica escollida per aquest 2021: dones joves i treballadores.

Des de l’Ajuntament i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI s’ha escollit aquesta temàtica amb l’objectiu de visibilitzar les discriminacions que pateix aquest col·lectiu a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral i desenvolupar-se plenament. Algunes d’aquestes dificultats es manifesten en desigualtats i diferències significatives entre dones i homes joves pel que fa a l’ocupació en determinats sectors, jornades laborals i salaris.