PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

20
Desembre
2017

Nou curs de voluntari de l’Esport Escolar “Joc i Esport”

Un total de 40 persones faran la formació, entre el 22 de desembre i el 5 de gener

Nou curs de voluntari de l’Esport Escolar “Joc i Esport”

L’Escola Pau Casals acollirà un nou curs de Voluntari de l’Esport Escolar, “Joc i Esport”, entre el 22 de desembre i el 5 de gener, adreçat a persones més grans de 16 anys que vulguin tenir eines i recursos per dur a terme tasques de voluntariat relacionades amb el monitoratge d’activitats esportives en l’àmbit escolar. Hi participen un total de quaranta persones.

El programa consta de 50 hores lectives distribuïdes en tres àrees de treball. El primer bloc és comú i tracta qüestions com ara l’activitat física, els recursos metodològics o les lesions esportistes. La segona part inclou informació general sobre l’esport i la seva promoció, també les discapacitats o les estructures organitzatives. La darrera part tractarà sobre els jocs esportius i preesportius, instal·lacions, materials i metodologia, entre altres aspectes relacionats amb el joc i l’esport.

D’aquesta manera, i com cada temporada, des de l’Ajuntament de Sabadell i el Consell Esportiu es continua vetllant per la formació de tots els col·laboradors de l’esport escolar amb l’objectiu que tots i totes disposin d’una titulació mínima reconeguda per l’Escola Catalana de l’Esport que els permeti desenvolupar la seva tasca.

Aposta per la formació

El passat mes d’octubre ja es van començar a fer les jornades de reciclatge de tutor de joc –àrbitres escolars– de futbol sala, bàsquet, handbol o voleibol. Aquestes jornades serveixen per repassar les normatives amb els tutors de joc actius i també per incrementar la cantera arbitral.

L’activitat formativa continuarà també el 2018. És previst que el proper mes de gener comenci el Curs de control i gestió de l’estrès dins l’aula per al docent, de formació permanent pel professorat, de 20 hores, que comptarà amb el reconeixement des del Departament d’Ensenyament i estarà obert a tothom.

També durant el mes de gener es faran jornades de formació de gimnàstica rítmica, que és l’esport individual que compta amb més participació. D’altra banda, el 26 de febrer s’ha previst fer un taller de primers auxilis obert a coordinadors i monitors de les entitats esportives.

Durant el tercer trimestre es convocarà un nou curs de formació permanent amb temàtica encara per definir o un segon nivell del curs que s’iniciarà al gener. A finals de juny, a més, es tornaran a convocar de nou dos cursos reconeguts per l’Escola Catalana de l’Esport, el de Joc i Esport i el de Gestió de Petites Entitats Esportives.

L’Ajuntament de Sabadell valora en tot moment oferir altres ofertes formatives, fruit de les demandes i sol·licituds de les entitats en general o d’un col·lectiu en particular, amb l'objectiu d'augmentar el nivell de qualitat de tots els monitors i tutors de joc de les escoles i entitats.

 

Categories Voluntariat, Cultura i esport, Esports, Drets Civils i Gènere Tags esports, Joc i Esport, voluntariat