PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

19
Novembre
2020

Obertura al públic de l’exposició “Grafits pels drets humans”, al Casal Pere Quart

Tindrà lloc demà, a les 7 de la tarda, i es podrà visitar fins al 14 de desembre

Obertura al públic de l’exposició “Grafits pels drets humans”, al Casal Pere Quart

Demà, divendres 20 de novembre, a les 7 de la tarda, el Casal Pere Quart acollirà l’obertura de l’exposició “Grafits pels drets humans”, organitzada per l’Ajuntament en el marc del programa de Drets Humans 2020. Es tracta d’una mostra de setze grafits dedicats als drets humans i pintats per diferents artistes d’ArteFakto, associació sabadellenca d’art urbà, i es podrà visitar fins al 14 de desembre.

A l’acte hi assistirà Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, com també representants d’ArteFakto,

A la mostra es pot veure la interpretació que els artistes fan d’alguns dels articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, com el dret a la vida, el dret a la igualtat de totes les persones davant la llei, el dret a la lliure circulació o a la llibertat de pensament. També hi ha una creació conjunta dedicada al dret a la llibertat d’opinió i expressió.

L’objectiu és donar a conèixer i sensibilitzar sobre els drets humans,  promoure la reflexió entorn aquests drets i la seva vigència a l’actualitat, i reivindicar un cop més el compromís de la ciutadania en la seva defensa.

Ja fa anys que els grafits s’han consolidat com una forma d’expressió per mostrar i reivindicar els drets humans arreu del món. A Sabadell destaca el projecte “Pintem de drets Sabadell”, amb el qual cada any es pinten parets de la ciutat per mostrar el compromís municipal amb els drets fonamentals de les persones.

El grafit d’enguany, el novè que es pinta a Sabadell, s’inaugurarà el 10 de desembre a la plaça del Gas i està dedicat als drets de les persones grans.