PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

11
Juliol
2019

Onze nens i nenes sahrauís passaran l’estiu a Sabadell, en el marc del projecte Vacances en Pau

L’entitat local Sabadell Acull Infants Sahrauís gestiona aquest projecte de cooperació

Onze nens i nenes sahrauís passaran l’estiu a Sabadell, en el marc del projecte Vacances en Pau

Els nens i nenes sahrauís i les famílies de la ciutat que els acullen durant aquest estiu han estat rebuts el dimecres 10 de juliol al Saló de Plens de l’Ajuntament. L’acte, presidit per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha comptat també amb la presència de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell i del president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Abraham Prat.

Les vacances que els infants sahrauís passen a la ciutat formen part dels vincles que uneixen Sabadell amb el Sàhara, ja que fa més de 30 anys que Sabadell i l’Argub són municipis agermanats. Aquest 2019, passen l’estiu amb famílies sabadellenques un total d’11 infants, que hi han arribat  en el marc del projecte Vacances en Pau, impulsat per l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís (SAIS).

L’Ajuntament de Sabadell hi dona suport mitjançant un conveni de col·laboració i la Corporació Sanitària Parc Taulí hi col·labora fent revisions mèdiques i oferint tractaments mèdics adients.

Tal i com assenyala la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell:

“les accions que duem a terme amb el poble sahrauí volen sensibilitzar i, alhora, reivindicar els drets d’un poble. Som pobles germans. Per tant, no oblidem ni oblidarem el Poble Sahrauí i seguirem tenint ben presents tant les persones refugiades com les situacions d’opressió que tan freqüentment viuen els territoris ocupats. Per aquesta raó també vull agrair a les famílies acollidores la seva implicació i solidaritat”.

L’objectiu del projecte és donar l’oportunitat als infants refugiats de gaudir d’un temps fora dels campaments, donant-los a conèixer altres indrets i formes de viure i, a la vegada, fomentar la coneixença mútua, tot compartint espais de lleure entre les famílies acollidores i els infants, amb l’organització d’activitats i trobades.

Destaquen diferents trobades de les famílies al parc de Catalunya perquè els infants es coneguin d’una forma lúdica i solidària, així com un trobada de tots els infants sahrauís acollits en el projecte Vacances en Pau, que tindrà lloc a Girona el 21 de juliol.

Agermanament amb l’Argub

Des del 1989, Sabadell està agermanat amb l’Argub, ciutat de la província de Tindouf, al Sàhara Occidental. El projecte de cooperació i sensibilització amb aquest municipi es va reformular el 2017. La relació entre la nostra ciutat i la comunitat sahrauí inclou el treball en xarxa mitjançant la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i, a més, el projecte d’acollida de nens i nenes a llars de la ciutat dins el programa Vacances en Pau, gestionat per l’associació Sabadell Acull Infants Sahrauís.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags infants saharuís, Poble Sahrauí, vacances en pau