PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

05
Octubre
2023

Primeres Jornades de Salut Mental i Cooperació amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

En el marc de l'Agermanament de Sabadell amb el Poble Sahrauí, l’Ajuntament de Sabadell i l’ONGD Taller d’Art, Cultura i Creació organitzen la primera edició d'aquest esdeveniment en col·laboració amb l'Hospital Universitari Parc Taulí

Primeres Jornades de Salut Mental i Cooperació amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

El pròxim 10 d'octubre se celebren les Primeres Jornades de Salut Mental i Cooperació a l'auditori de l'Hospital Parc Taulí amb l'objectiu de posar en relleu el treball que consistoris, centres sanitaris i organitzacions realitzen respecte l’atenció psicosocial i comunitària a través de projectes de cooperació.

Està previst que l'acte comenci a les 9.30 hores amb la benvinguda institucional per part de Sílvia García, regidora de Salut, Drets Civils i Joventut de l'Ajuntament de Sabadell; Rocío Cebrián, directora assistencial de l'Hospital Parc Taulí, i Montse Pàmies, cap de Salut Mental Infantil i Juvenil de l'Hospital Parc Taulí.

A continuació, es realitzarà un intercanvi d'experiències entre les 10 i les 11.30 hores a través de tres projectes de l'àmbit com són 'L'Agermanament de Sabadell amb el Poble Sahrauí i la introducció de la salut mental a les comissions mèdiques', projecte de ciutat finançat per l’Ajuntament de Sabadell i gestionat per Taller d’Art, Cultura i Creació, 'La Salut Mental comunitària al Senegal de la mà del Parc Sanitari Sant Joan de Déu' i 'Centres d'Atenció Psicosocial de la Comunitat Terapèutica del Maresme a Bluefields, Nicaragua'.

Després de la pausa-café, a càrrec de la Fundació Mescladís, s'organitzarà una taula de debat de 12 a 13.45 hores entre les organitzacions Fundació Mariana Allsopp, Psicólogas y Psicólogos sin Fronteras i Pallassos Sense Fronteres al voltant de la importància de vetllar pel benestar emocional de població en situació d’exclusió i en contextos de crisi humanitària.

La primera edició d'aquestes jornades conclourà amb la intervenció de Diego Palao, director de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital Parc Taulí, fins a les 14 hores. L'acte també s'emmarca en la commemoració del 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans.

Tot i que l'entrada és lliure, per assistir a aquest esdeveniment cal inscripció prèvia a través d'aquest formulari.

Categories Sabadell 2030, Cooperació, Drets Civils i Gènere, Projectes Estratègics, Salut Tags acollida, agermanament, Hospital Parc Taulí, Salut mental, Taller d’Art Cultura i Creació (TACC)