PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

13
Juliol
2017

Recepció a l’Ajuntament de dos premis estatals de bones pràctiques locals en gestió de la diversitat religiosa

Sabadell és l’única ciutat de Catalunya que ha estat guardonada

Recepció a l’Ajuntament de dos premis estatals de bones pràctiques locals en gestió de la diversitat religiosa

El cap de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Joaquín Corcobado, ha lliurat avui a l’Ajuntament els dos premis que Sabadell ha rebut en el primer Concurs de Bones Pràctiques Locals en Gestió de la Diversitat Religiosa. Corcobado ha lliurat els guardons a la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, i a la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz.

Organitzen el concurs l’Observatori del Pluralisme Religiós, del qual formen part la FEMP, el Ministeri de Justícia i la Fundació Pluralisme i Convivència.

L’Ajuntament ha estat guardonat en els apartats “Atenció a la diversitat religiosa en la gestió de serveis i espais públics”, per la tasca que fa l’Oficina de Drets Civils, i “Lluita contra la intolerància i discriminació per motiu de religió o creences”. En aquest darrer cas, la distinció es fa per la jornada de portes obertes als centres de culte i la presentació del web i mapa de la diversitat de creences i conviccions de Sabadell.

Durant el lliurament dels premis la regidora Míriam Ferràndiz ha assenyalat que “Sabadell és una ciutat compromesa amb els drets civils i les experiències que han estat premiades, com la jornada de portes obertes als centres de culte, afavoreixen els vincles entre persones diverses i enforteixen la convivència”.

La tinenta d’alcalde Marisol Martínez, per la seva part, ha afegit que “podem dir que tenim a la ciutat un bon nivell de convivència, en part per una aposta d’anys per promoure el respecte entre la ciutadania diversa”.

Aquest reconeixement l’han rebut també els municipis de Fuenlabrada, Alcorcón i Castelló de la Plana. Sabadell és l’única ciutat de Catalunya que ha estat guardonada.

 

Categories Creences, Drets Civils i Gènere Tags creences, diversitat religiosa, premi