PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

25
Març
2022

Sabadell acull, a través del procés comunitari Som Torre-romeu, l’exposició “600 anys del Poble Gitano a Catalunya”

La mostra s’inaugurarà el proper dilluns 28 de març, a les 18 h, a la Biblioteca de La Serra

Sabadell acull, a través del procés comunitari Som Torre-romeu, l’exposició “600 anys del Poble Gitano a Catalunya”

El dia 8 d’abril té lloc la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano. I en el marc d’aquesta efemèride, la Biblioteca de La Serra acull l’exposició “600 anys del Poble Gitano a Catalunya”. Amb l’objectiu d’integrar la celebració d’aquesta festivitat dins la dinàmica del barri de Torre-romeu, un grup de veïns i veïnes, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament, impulsen aquesta acció que sorgeix en el context del procés comunitari Som Torre-romeu. De fet, la voluntat d’aquest procés comunitari és la creació de xarxes entre el veïnat, les entitats i els professionals del barri, per tal de generar actuacions i accions comunitàries que millorin la cohesió social del barri.

Sabadell és una de les ciutats catalanes amb més població gitana i part d’aquesta viu al barri de Torre-romeu. Per això es valora molt positivament aquesta iniciativa i la importància de donar a conèixer la història del poble gitano.

Es calcula que a Sabadell hi viuen més de 9.000 persones gitanes i la primera documentació de la seva arribada al municipi data de 1670.

L’objectiu de l’exposició, promoguda pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, és fomentar el coneixement de la història i la cultura gitana com a part de la cultura catalana i difondre els seus valors i la seva contribució a la cultura de Catalunya. Explica, de manera resumida i entenedora, els episodis més transcendentals de tot el recorregut de la comunitat gitana fins a l’actualitat.

L’exposició s’inaugurarà el proper dilluns 28 de març, a les 18 h, a la Biblioteca de La Serra, en un acte obert a tot el veïnat del barri i de la ciutat, i comptarà amb la presència del responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social de la Generalitat, Ramon Vilchez, i de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell. Es podrà visitar fins al 2 d’abril, en l’horari habitual d’obertura de la biblioteca.

Categories Biblioteques, Drets Civils i Gènere, Participació ciutadana Tags biblioteques, Dia Internacional del Poble Gitano, drets civils