PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

24
Febrer
2021

Sabadell celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport

Sabadell celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport

La gespa de l’estadi de la Nova Creu Alta ha acollit avui un Xut contra l’homofòbia. Adaptat a les noves mesures de prevenció de contagis, el ja tradicional xut per commemorar el Dia Contra l’Homofòbia a l’esport ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Marta Farrés; Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació; la vicepresidenta de Centre d’Esports Sabadell, Anna Navés; Josep Escartín i Joan Miró, en representació de l’entitat Panteres Grogues; la síndica municipal de greuges, Eva Abellán, i representants del consistori així com d’entitats de la ciutat que han volgut sumar-se a la convocatòria.

Amb la presència de les entitats esportives, com ara Panteres Grogues i el CE Sabadell, i membres del consistori, la ciutat de Sabadell s’ha sumat un any més a aquest acte reivindicatiu a fi de denunciar la discriminació homòfoba al món de l’esport.

Panteres Grogues, com entitat promotora del xut, va néixer com a club de vòlei l’any 1994, quan un noi alemany va arribar a Barcelona per fer una pràctica laboral i es va trobar que no hi havia cap club on poder practicar aquest esport en un entorn distès i respectuós amb les persones del col·lectiu LGTBI+. La majoria de les activitats del club es realitzen a la ciutat de Barcelona i el seu entorn, tot i que també participen en competicions estatals i internacionals dirigides als col·lectius LGTBI+. Un dels objectius principals del club és lluitar contra l’homofòbia que hi ha en el món de l’esport a través de la visibilitat dels i les seves esportistes, donada la manca de referents LGTBI+ en l’àmbit esportiu professional.

19 de febrer Dia Contra l’Homofòbia a l’esport

El 19 de febrer de 1961 va néixer Justin Fashanu, un jugador anglès de futbol d’elit que, arran de fer pública la seva homosexualitat l’any 1990, va ser perseguit fins al punt  de ser apartat de l’equip del qual formava part, el Nottingham Forest (en aquell moment Campió d’Europa), i va haver de deixar la seva carrera professional com a futbolista per no aconseguir ser contractat per cap altre equip. El jugador Justif Fashanu va acabar suïcidant-se l’any 1998 després d’haver patit una forta depressió.

Manifest del Xut contra l’homofòbia a l’esport 2021

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Esports, Drets Civils i Gènere Tags Drets civils, drets LGTBI, Orgull LGTBI