PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

11
Juny
2024

Sabadell commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb una àmplia varietat d’activitats

L’acte central serà el dijous, 20 de juny, a la plaça del Doctor Robert

Sabadell commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades amb una àmplia varietat d’activitats

Sabadell celebra el Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny) amb la voluntat de visibilitzar i denunciar la situació dramàtica que viuen arreu del món milions de persones desplaçades forçosament, sol·licitants d’asil i apàtrides. El programa d’activitats s’ha treballat de forma coordinada entre l’Ajuntament i la Comissió d’Entitats del Dia Mundial de les Persones Refugiades, combinant accions de sensibilització i també de reflexió i divulgació.

L’acte central serà el mateix dijous, 20 de juny, a partir de les sis de la tarda a la plaça del Doctor Robert. Hi haurà carpes informatives de l’Ajuntament i diverses entitats, des d’on es dinamitzaran activitats com una gimcana sobre el dret a l’asil, una exposició fotogràfica o una mostra de productes de diversos països d’origen.

A les 18.30 h tindrà lloc l’espectacle familiar “Contes per conviure”, de la Rosa Fité, amb històries per reflexionar sobre la importància del respecte, la tolerància i el fet de compartir. A continuació es llegirà el manifest per part de la Comissió d’Entitats i després començarà l’espectacle de teatre i circ “AMAL”, de la companyia La Baldufa, en la qual es mostren els paral·lelismes entre dues persones que busquen refugi.

A les 20.30 h tindrà lloc una reflexió per Gaza prèvia a l’inici de la Roda de la Pau, que com cada dijous des de fa 21 anys es troba per mostrar el seu rebuig a tots els conflictes bèl·lics i en suport a les persones que han de marxar de casa seva fugint de les guerres.

D’altra banda, i a petició de l’Agencia de l’ONU per als Refugiats (ACNUR), Sabadell se sumarà a la campanya internacional de la #NitBlava il·luminant de color blau la façana de l’Ajuntament les nits del 19 i el 20 de juny.

A banda d’aquestes activitats, el programa inclou diverses propostes que tindran lloc a la ciutat les properes setmanes. És el cas de l’exposició “Ciutat Refugi - Sabadell,1936-1939 #TuPerLaVictòria”, que es podrà veure al Museu d’Història fins al 30 de juny i que comptarà amb una visita guiada demà dimecres, dia 12.

Pel que fa a accions formatives, la Comissió Catalana d’Acció per al Refugi oferirà una xerrada el divendres, 28 de juny, per conèixer l’impacte que tindrà el Nou Pacte Europeu d’Asil i Migracions.

Un dels actes destacats del programa és la conversa “Trajectes vitals cercant refugi”, amb Hibai Arbide, advocat, activista i periodista especialitzat en la temàtica a Grècia i Carles Solà, periodista i director del programa “30 Minuts”, que serà el 4 de juliol a Ca l’Estruch. També al juliol s’ha programat una obra de teatre amb el grup amateur de l’Associació ucraïnesa Djerelo, i l’acte de commemoració del 35è aniversari de l’agermanament de Sabadell amb l’Argub.

Amb el programa del Dia Mundial de les Persones Refugiades es conclouen els actes de commemoració del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans a la ciutat.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags Comissió Catalana d’Acció per al Refugi, Dia Mundial de les Persones Refugiades