PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

25
abril
2022

Sabadell commemora el Dia per la Visibilitat Lèsbica

El dissabte 30 d’abril es projectarà el documental “Lesbofòbia” a Ca l’Estruch

Sabadell commemora el Dia per la Visibilitat Lèsbica

Sabadell se suma a la commemoració del Dia per la Visibilitat Lèsbica amb l’objectiu de visibilitzar la doble discriminació que pateixen les persones lesbianes, pel fet de ser dones i homosexuals. A Catalunya se celebra cada 26 d’abril, una data que es troba entre el 8 de març, Dia internacional de les Dones, i el 17 de maig, Dia Internacional contra la Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

En el marc d’aquesta efemèride enguany a Sabadell s’ha programat una activitat el dissabte 30 d’abril a dos quarts de dotze del migdia a Ca l’Estruch. Es projectarà “Lesbofòbia. Un documental i deu respostes”, que recull les vivències i opinions de deu testimonis amb les quals es volen donar a conèixer les violències masclistes que pateixen les persones lesbianes, analitzar-les i proposar respostes i estratègies per acabar amb la lesbofòbia i altres violències.

Al finalitzar, hi haurà una estona de debat amb les persones assistents per tal de compartir també experiències i visions sobre la situació del col·lectiu.

Aquest documental és una producció de l’associació Creación Positiva i ha rebut premis al millor curtmetratge documental al Festival internacional de cinema de crítica social 2019-PROTESTA, i al Festival internacional de cinema i diversitat sexual DDHH 2021-CINHOMO.

Prèviament a aquesta activitat, des d’Actuavallès-Ca l’Enredus, es dinamitzarà un espai de treball amb les persones del col·lectiu que formen part de l’entitat, que han participat en l’organització d’aquesta commemoració.

La commemoració del 26 d’abril és una proposta de l’entitat Actuavallès i del col·lectiu de Ca l’Enredus que formen part de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI. L’any passat va sorgir la iniciativa de commemorar cada any un dia internacional rellevant pel col·lectiu LGTBI, més enllà de la programació estable que es duu a terme amb el programa Ventilem els Armaris, que commemora el 17 de maig, Dia Internacional contra la Lgtbifòbia i el 28 de juny, Dia Internacional del col·lectiu LGTBI.

L’objectiu és donar visibilitat i reconeixement a la diversitat del col·lectiu LGTBI i les seves reivindicacions i sensibilitzar a la ciutadania sobre les seves lluites particulars per promoure una ciutat respectuosa vers la diversitat.

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags Dia de la Visibilitat Lèsbica, Feminismes, Gènere, LGTBI