PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

20
Febrer
2014

Sabadell ha celebrat el Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport

Sabadell va commemorar ahir el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el futbol amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia. A l’esport, juga tothom

Sabadell va commemorar ahir el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el futbol amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia. A l’esport, juga tothom” amb la celebració de dos partits -un de masculí i un de femení- amb l’entitat esportiva Panteres Grogues, una selecció de l’Associació de Clubs de futbol de Sabadell i l’Agrupació Deportiva Ibèrica LGTB, com a suport. Els partits es van dur a terme al camp de futbol del Complex Esportiu de Sant Oleguer. D’aquesta manera, la ciutat de Sabadell s’ha sumat, per primera vegada, a aquest acte reivindicatiu a fi de denunciar la discriminació homòfoba al món de l’esport.

El partit es va celebrar amb la presència de l’Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné;  Jacques Schoofs, president de Panteres Grogues; Lino Gutiérrez, president de l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca i  Joan Miró, coordinador de l’Agrupació Deportiva Ibérica LGBTI. Així com representants del departament d’esports de la Generalitat i la Diputació. Abans d’iniciar-se els partits, molts d’ells van participar en l’activitat de marcar un gol contra l’homofòbia i Lino Gutiérrez va llegir el manifest contra l’homofòbia.

19 de febrer Dia Contra l’Homofòbia a l’esport

El 19 de febrer de 1961 va néixer Justin Fashanu un jugador anglès de futbol d’èlit que arrel de fer pública la seva homosexualitat (l’any 1990) va ser perseguit fins al punt  de ser apartat de l’equip del qual formava part (el Nottingham Forest, en aquell moment Campió d’Europa) i va haver de deixar la seva carrera professional futbolística al no aconseguir ser contractat per cap altre equip. El jugador Justin Fashanu va acabar suïcidant-se l’any 1998 desprès d’haver patit una forta depressió.

La ciutat de Sabadell s’ha volgut sumar a aquesta iniciativa impulsada per diverses entitats esportives sensibilitzades amb el fet homosexual  amb el suport de la taula de participació LGBTI i de les Regidories de Drets Civils i Ciutadania i Esports.