PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

03
Octubre
2022

Sabadell preveu destinar fons per l’acollida d’infants sahrauís en el marc del projecte Vacances en pau

L’Ajuntament debatrà la concessió d’una subvenció de 5.000 euros a l’associació Vallès Wilaia

Sabadell preveu destinar fons per l’acollida d’infants sahrauís en el marc del projecte Vacances en pau

L’Ajuntament debatrà al ple d’aquest mes d’octubre la concessió d’una subvenció de 5.000 euros a l’associació Vallès Wilaia amb l’objectiu que es pugui continuar desenvolupant el projecte Vacances en Pau. Una iniciativa que permet que infants sahrauís puguin passar l’estiu a Sabadell amb famílies d’acollida.

Enguany, un grup de deu infants sahrauís ha passat els mesos de juliol i agost a la ciutat per primera vegada des que va esclatar la pandèmia. Des del passat 21 de juliol i fins al 5 de setembre, els infants acollits a la ciutat han gaudit d’activitats lúdiques diverses, com ara anar a la piscina, trobades grupals i excursions amb les famílies d’acollida. La col·laboració desinteressada dels professionals de pediatria de l’Hospital Parc Taulí ha permès també sotmetre els nens i nenes a revisions mèdiques.

Agermanament Sabadell i l’Argub

Les vacances d’aquests infants s’emmarquen en l’agermanament que  Sabadell i l’Argub (Sàhara Occidental) mantenen des de fa més de trenta anys. Entre els projectes en què l’Ajuntament  col·labora figura el de Vacances en Pau que du a terme l’Associació Vallès Wilaia cada estiu.

La iniciativa està adreçada a infants sahrauís que viuen en els campaments de refugiats d’Algèria. L’objectiu és donar a conèixer la realitat del conflicte a partir d’accions que permeten el vincle i relació entre famílies catalanes i sahrauís, així com organitzar activitats de sensibilització sobre la situació del poble sahrauí i la defensa dels drets humans.

Generalment, el projecte consisteix a portar els infants a famílies catalanes d’acollida, per tal de fer lligams d’amistat, i alhora protegir els infants de les temperatures extremes, de més de 50 graus, que es registren als campaments durant els mesos de juliol i agost.

Durant les restriccions derivades per la pandèmia, l’entitat va adaptar el projecte a les circumstàncies i es van desenvolupar actuacions d’ajuda humanitària sobre el territori als camps de refugiats del Sàhara.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags acollida, Vacances en pau