PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

10
Gener
2014

Sabadell rep més de 71 mil euros per desenvolupar la Xarxa Antirumors

Sabadell continuarà amb la línea de treball prevista al Pla Director de Drets Civils i Ciutadania 2011-2015 de combatre els rumors, els tòpics i estereotips negatius que circulen vers diferents col·lectius a la ciutat

Sabadell continuarà amb la línea de treball prevista al Pla Director de Drets Civils i Ciutadania 2011-2015 de combatre els rumors, els tòpics i estereotips negatius que circulen vers diferents col·lectius a la ciutat, iniciada a principis de l’any passat amb el projecte  “Teixint la convivència: Xarxa Antirumors de Sabadell”. Un projecte impulsat conjuntament a diferents ciutats de la Xarxa RECI (Red Española de Ciudades Interculturales) com Getxo,  Fuenlabrada i Tenerife, així com la Red  Europea “Intercultural Cities”, que ha comptat amb la col·laboració de la Open Society Foundations i té com a precedent l’experiència de la ciutat de Barcelona.

Per seguir amb aquest projecte i desenvolupar una estratègia antirumors per actuar davant el context social actual, l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb 12 ciutats europees (a Espanya: Bilbao, Barcelona i Sabadell), va presentar al Consell d’Europa el projecte “Comunicació per a la Integració: les xarxes socials per a la diversitat”, el qual ha estat aprovat amb un import de 71.300 euros per a la ciutat de Sabadell.

Tal i com ha comentat el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné,

dins un context de dificultats econòmiques com l’actual, on s’adopten polítiques públiques d’austeritat, la conseqüència social és l’augment de la competència pels recursos públics i la tensió social. Estan proliferant, més que mai, aquests falsos rumors, fent perillar els fils que han anat teixint la convivència entre la ciutadania diversa que conviu a la nostra ciutat.

En aquest sentit, l’objectiu del projecte que el Consell d’Europa ha atorgat a aquestes 12 ciutats i que té una durada de 18 mesos, és continuar amb la construcció d’una xarxa social que mobilitzi i impliqui la ciutadania per combatre els falsos rumors i estereotips.