PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

23
Juny
2023

Sabadell rep una delegació d'institucions mexicanes per conèixer el model municipal com a bona pràctica de ciutat refugi i de polítiques i d'interculturalitat

Sabadell rep una delegació d'institucions mexicanes per conèixer el model municipal com a bona pràctica de ciutat refugi i de polítiques i d'interculturalitat

En el marc de la Red Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI), de la qual Sabadell forma part, s’ha organitzat una visita de diferents ciutats de Mèxic a ciutats espanyoles que treballen des de la perspectiva intercultural, amb una gestió positiva a favor de la convivència des del reconeixement de la diversitat, la igualtat i la interacció positiva.

Amb motiu d’aquetes visites, ahir va visitar Sabadell una delegació de Mèxic formada per representants de diferents ciutats mexicanes com Monterrey, Ciudad de México, Guadalupe i Durango i les entitats Fiedrich Naumann para la Libertat i Sin Fronteras IAP, que treballen per la promoció dels drets de les persones en trànsit i demandants d’asil i la promoció del drets humans des d’una mirada intercultural.

La delegació va ser rebuda pel tinent d’alcaldessa Eloi Cortés i la Síndica de Greuges, Eva Abellan. Posteriorment, es van reunir amb Cortés per parlar de les accions que es duen a terme des de Sabadell en relació a les persones refugiades, tant d’aquelles que arriben a la nostra ciutat, treball dut a terme de forma coordinada entre les entitats del projecte estatal d’acollida a persones demandants d’asil, com dels projectes que, des del programa de Cooperació Internacional, es duen a terme amb persones en situació de trànsit o en camps permanents per a persones refugiades.

La trobada va comptar també amb la participació de l’entitat Taller d’Art Cultura i Creació (TACC) que, juntament amb una representant de la Fundació de l’Hospital Taulí de Sabadell, va explicar el projecte que es desenvolupa cada any en els camps de refugiats a Tindouf (Argèlia), en el marc de l’Agermanament amb l’Argub. També es va fer una visita a la seu de l’entitat APIP-ACAM, on van poder conèixer amb detall tot el procés des que una persona refugiada arriba i demana asil, fins que pot tenir l’estatus de refugiada.

En aquest sentit, es va destacar el treball que realitzen a Sabadell les entitats i la societat civil de forma coordinada i transversal amb l’Ajuntament.

La delegació de Mèxic continua la seva visita a altres ciutats de la xarxa RECI, com son Bilbao i Barcelona.

Categories Cooperació, Nova Ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags ciutat refugi, Red Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI), Taller d’Art Cultura i Creació (TACC)