PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

28
Juny
2016

Sabadell, s’adhereix a la nova Xarxa de Municipis LGTBI

Treballarà per lluitar contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia de manera quotidiana i des dels diversos àmbits de les polítiques locals

Sabadell, s’adhereix a la nova Xarxa de Municipis LGTBI

 La Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, formada entre altres per Sabadell, s’ha constituït aquest matí a Cerdanyola. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz i de la directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, entre d’altres representants institucionals.

La nova xarxa neix de la mà de diversos ajuntaments catalans, compromesos des de fa anys, amb el desplegament de les polítiques de gènere i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals, així com defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en peu d’igualtat.

En formen part els municipis de Barberà del Vallès, Berga, Cerdanyola, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Coloma de Gramanet, Terrassa i Sabadell. Tots ells treballaran plegats, juntament amb les entitats, associacions i institucions catalanes per garantir entre d’altres qüestions, el respecte, la igualtat d’oportunitats per aquest col∙lectiu i reforçar la lluita contra la “LGTBIfòbia” sigui quina sigui la seva forma i àmbit d’expressió.

En paraules de les regidora Míriam Ferràndiz,

des de Sabadell hem participat de forma activa en la creació de la xarxa ja que entenem que es fonamental poder cooperar entre municipis per poder tirar endavant accions i polítiques de defensa dels drets LGTBI. Cal que treballem els municipis de forma coordinada i en contacte permanent amb els col·lectius i moviments socials que fa anys que lluiten per defensar els seus drets

Per aquesta raó els municipis membres de la xarxa cooperaran i sumaran amb el compromís d’impulsar polítiques “multicolors”, on la diferència deixi d’estar sancionada, on la diversitat afectiva i sexual sigui un patrimoni col·lectiu, afirmant el dret a la vida, a l’amor, a la igualtat i la llibertat.

La Xarxa de Municipis LGTBI s’ha presentat coincidint amb el Dia del Orgull LGBTI. El 28 de juny es commemoren mundialment els aldarulls de Stonewall, Nova York, l’any 1969, que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual. Una data carregada d’història, de lluita i de força simbòlica.

Col·lectiu LGTBI al Marroc

D’altra banda, aquest dimecres, 29 de juny, a les 7 de la tarda, es posarà el punt i final al programa d’actes commemoratius del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. Serà a través d’una conferència en format entrevista dirigida per José Benito de l’Associació Grup d’Amics Gais Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals  (GAG) i que mostrarà el col·lectiu LGTBI del Marroc vist per un dels seus protagonistes.

L’acte es farà a l’espai cultural i gastronòmic El Velòdrom (ctra. de Prats de Lluçanès, 2), i compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’homosexuals i transsexuals Immigrants (ACATHI).

Categories Gènere, feminismes, LGBTI, Drets de la ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags drets LGTBI