PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

17
Maig
2021

Sabadell torna a lluir els colors de la bandera irisada i la bandera trans per reivindicar la diversitat sexual i de gènere

El programa “Ventilem els armaris!” enguany aposta pel lema “Estima amb llibertat”, que recorrerà tot Sabadell en autobús

Sabadell torna a lluir els colors de la bandera irisada i la bandera trans per reivindicar la diversitat sexual i de gènere

La campanya “Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex” sorgeix amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre la diversitat sexual i de gènere, entre el 17 de maig (Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia) i el 28 de juny (Dia Internacional de l’Orgull LGTBI). Enguany sota el lema “Estima amb llibertat”, el programa inclou una quinzena d’activitats que s’han treballat conjuntament des de l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI.

El tret de sortida té lloc avui, dilluns 17 de maig, amb la difusió d’un vídeo commemoratiu on representants dels grups municipals del consistori i de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI munten un trencaclosques amb la imatge de la bandera irisada. El vídeo es difon a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. La bandera irisada i la bandera trans onejaran també durant aquests dies al balcó de l’Ajuntament de Sabadell.

Avui la tinenta d'alcaldessa de Feminismes, Benestar animal i Participació, Marta Morell, ha presentat el programa d'actes de "Ventilem els armaris", així com altres iniciatives de visibilització LGTBI. Morell ha recordat que:

"avui és un dia de reivindicació, però cada dia hem de fer passes per lluitar contra la discriminació. El nostre compromís és treballar cada dia per a una societat més justa i igualitària. Per això, la campanya d’aquest any surt a l’espai públic, amb bancs pintats amb la bandera irisada a tots els districtes i un autobús de la TUS recorrent els carrers de la ciutat”.

I és que s’han pintat un conjunt de bancs de l’Eix Macià, al costat de la cascada del Parc de Catalunya, i també diversos bancs cobrint tots els districtes.

D’altra banda, del 17 de maig al 28 de juny, un autobús de la TUS circularà per la ciutat amb la bandera irisada, la bandera trans i el missatge “Estima amb llibertat”. Des de l’any passat i amb l’objectiu de fer permanentment visible el compromís de la ciutat amb la diversitat sexual i de gènere, a la ciutat hi ha sis passos de vianants pintats amb els colors de la bandera irisada. Per la seva banda, el president de la TUS, Francisco López, ha comentat aquesta col·laboració:

"des de TUS, més enllà de prestar un servei públic, no volem deixar de banda la defensa dels drets de la societat. Amb aquesta publicitat dinàmica, recorrem els carrers fins el 28 juny per visibilitzar el col·lectiu LGTBI".

Enguany s’han fet també mascaretes amb la bandera LGTBI, que es repartiran en els set Punt Liles que s’han programat en diversos espais de la ciutat. L’objectiu és seguir acostant a la ciutadania aquests espais d’informació, sensibilització i assessorament dedicats a l’eradicació de la violència vers les dones i les persones LGTBI. En aquest sentit, Morell ha comentat la importància del servei municipal:

“vull destacar la feina que fa el Servei d’Atenció Integral LGTBI: prevenció, sensibilització i acompanyament en casos de discriminació”.

20210517 ventilem els armaris

Les propostes del “Ventilem els armaris!” són variades i s’adrecen a tots els públics. Des d’una sessió de contes LGTBI per a tota la família a l’auditori de la Biblioteca Vapor Badia el proper 27 de maig fins a una taula rodona dedicada precisament a les persones més grans del col·lectiu. Aquesta última activitat es farà de forma telemàtica, el dijous 10 de juny a la tarda i comptarà amb la participació de: Federico Armenteros, fundador i president de la Fundación 26 de Diciembre; Paulina Blanco, patrona fundadora de la Fundació Enllaç; Clara Palau, representant de Ca l’Enredus d’Actuavallès; i Jordi Petit, president d’honor de la Coordinadora Gai Lesbiana i educador social jubilat.

Entre les activitats organitzades per entitats, destaquem el dijous 17 de juny que tindrà lloc una xerrada-col·loqui en línia dedicada a la diversitat corporal i les intersexualitats, a càrrec de Sam Fernàndez, doctor en estudis de gènere per la Universitat de Granada i membre del Centre de Recerca en Antropologia Mèdica de la Universitat Rovira i Virgili, també activista transfeminista. Per al diumenge 27 de juny al matí la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i Actuavallès han organitzat una concentració i marxa commemorativa amb motiu del dia internacional de l’orgull LGTBI.

Al Museu d’Art de Sabadell i fins al 6 de juny es pot veure l’exposició “L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat”, una mostra de la Diputació de Barcelona i diversos museus d’art amb la qual es despulla l’home dels mites i les idees que l’han empresonat. Com a activitat complementària de l’exposició, el 2 de juny s’organitza un taller d’identitats i xerrada sobre sexualitat, gèneres i orientació sexual i afectiva a càrrec de Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola.

D’altra banda, al perfil d’Instagram de l’Oficina Jove (@sbdjove) també s’hi trobaran continguts relacionats amb la diversitat sexual i de gènere, així com una xerrada dedicada a les lluites, barreres i oportunitats dels i les joves LGTBIQ+.

Categories Espai públic , Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere Tags igualtat, TUS, ventilem armaris