PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

05
Novembre
2021

Tallers adreçats als adolescents per combatre i prevenir els rumors i les discriminacions

La iniciativa és en el marc de la Xarxa Antirumors de Sabadell

Tallers adreçats als adolescents per combatre i prevenir els rumors i les discriminacions

Aquesta setmana s’han iniciat a Sabadell una sèrie de tallers per promoure la reflexió entorn les situacions de discriminació que es poden donar en el dia a dia dels adolescents. Es tracta d’una iniciativa en el marc de la Xarxa Antirumors de Sabadell i en col·laboració amb el projecte Instituts Oberts.

Sota el títol “I tu com ho veus?” i “Vacuna’t contra els rumors”, als tallers es parla de  rumors, estereotips i prejudicis, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta temàtica i prendre consciència de les discriminacions que poden succeir a l’entorn dels adolescents, i com poder-les abordar. Aquesta setmana s’han iniciat els tallers a l’Institut Jonqueres, amb alumnat de 1r i 2n d’ESO que participarà en un total de quatre sessions formatives que finalitzaran l’1 de desembre. Properament la proposta també es farà arribar a altres centres educatius de la ciutat.

La Xarxa Antirumors de Sabadell (XAS) és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell que té com a objectiu combatre i prevenir la propagació dels rumors, estereotips i prejudicis que afecten diversos sectors de la ciutadania. La Xarxa està formada per diferents serveis municipals, entitats i persones individualment, i està oberta a tota la ciutadania que hi vulgui apropar-se, rebre una formació, assistir a activitats, com també per formar-ne part activament.

Des de l’inici de l’actual mandat s’ha treballat per reactivar la Xarxa Antirumors de Sabadell, aprofitant la tasca que s’havia fet anteriorment i alhora generant noves accions i activitats. S’ha reforçat la participació de la XAS en les xarxes de coordinació amb altres ciutats de Catalunya i tot l’Estat. En aquest sentit, el passat juliol, es va participar a la Cimera Juvenil Antirumors de la qual en formen part uns 25 ajuntaments, que es va realitzar virtualment durant quatre dies.

També s’ha activat de nou el grup motor del qual formen part entitats de la ciutat i diferents serveis de l’Ajuntament i s’està treballant en una nova pàgina web on la ciutadania i les entitats puguin tenir tota la informació dels projectes i activitats que s’estan duent a terme a la ciutat.

Les persones i entitats interessades en rebre més informació de la XAS o formar-ne part activament poden adreçar-se al programa de Drets Civils, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al 93 745 19 53.

Categories Antirumors, Drets Civils i Gènere, Joves Tags discriminació, drets civils, joves, Xarxa Antirumors