PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

01
Març
2021

Un mural contra l’estigma per raons d’estat serològic commemora el Dia de la Zero Discriminació

L’han fet alumnes de batxillerat de l’Institut Vallès guanyadors d’un concurs convocat per Actuavallès

Un mural contra l’estigma per raons d’estat serològic commemora el Dia de la Zero Discriminació

La plaça de Dolors Miralles llueix des d’avui un mural per denunciar l’estigmatització social que pateixen les persones per viure o conviure amb el VIH. Aquesta iniciativa s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de la Zero Discriminació, que es celebra cada primer de març.

L’obra s’ha pintat a un dels murs disponibles de la plaça i és la proposta guanyadora del concurs que va convocar l’entitat Actuavallès amb motiu del Dia Mundial de la Sida entre els alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Vallès.

Aquest matí s’ha fet l’acte de descobriment del mural. L’obra inclou el hashtag #jomelavulltreure, que vol encoratjar les persones que senten que han de viure portant una màscara i no poder ser elles mateixes per por que el seu entorn les discrimini. Amb el mural s’han exhibit també la resta de propostes finalistes. Tot el conjunt formarà part d’una mostra itinerant als centres educatius o altres equipaments.

A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el vicepresident d’Actuavallès, Miquel Alguersuari. També ha comptat amb la presència dels alumnes participants i docents de batxillerat artístic de l’Institut Vallès, així com de la regidora de Salut, Sonia Sada, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa.

L’alcaldessa ha destacat la necessitat d’actuar de tota la ciutadania

quan presenciem una discriminació, tots i totes hem de dir no. Hem de decidir plegats com volem que sigui el nostre entorn, que se’ns tracti igual a tothom, sense tenir en compte motius de gènere, religió o sexe.

Farrés també ha volgut agrair

l’esforç i la lluita, i felicitem a tots i totes les que heu fet realitat aquest mural.

Aquest mural formarà part de la mostra en defensa dels Drets Humans que ja hi ha a la ciutat i que s’han pintat en el marc del projecte “Pintem de Drets Sabadell”. Un projecte que vol deixar constància del compromís amb els drets fonamentals de les persones mitjançant murals pintats a diferents ubicacions de la ciutat.

Art contra l’estigma

Actuavallès fa anys que manté la lluita contra l’estigma com una de les seves línies. L’Ajuntament dona suport a aquestes iniciatives, atès que encara avui hi ha persones que pateixen, a banda d’una condició de salut (conviure amb el VIH), un rebuig social que té un impacte important en la qualitat de vida i possibilitat de desenvolupar el propi projecte personal.

Atès que no es va poder celebrar presencialment el Dia Mundial de la Sida del primer de desembre, l’entitat va utilitzar les xarxes socials per fer-ho i va convocar un concurs entre els alumnes de segon de batxillerat artístic de l’Institut Vallès, on es manifestés el rebuig a l’estigmatització per la condició de salut de les persones. Les propostes artístiques es van donar a conèixer al canal d’Instagram d’Actuavallès i es va procedir a la votació per escollir l’obra guanyadora, per presentar-la avui amb motiu del Dia de la Zero Discriminació a un dels murs que l’Ajuntament té disponibles a la plaça Dolors Miralles.

Zero Discrimination Day

El Dia de la Zero Discriminació, es va proclamar l’any 2013 per l’Organització de les Nacions Unides. Promogut per ONUSIDA, té l’objectiu de denunciar i frenar qualsevol forma discriminació i promoure un moviment global de solidaritat.

Categories Espai públic , Educació, Drets Civils i Gènere, Salut Tags drets humans, zero discrimination day