PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

05
Setembre
2018

Un Punt Lila donarà atenció i suport davant conductes sexistes o LGTBIfòbia durant la Festa Major, a l’eix Macià

L’acció forma part de la campanya “Sabadell lliure de sexisme”, que inclourà diferents dispositius i que enguany es presenta sota el lema “Només sí és sí”

Un Punt Lila donarà atenció i suport davant conductes sexistes o LGTBIfòbia durant la Festa Major, a l’eix Macià
Material de la campanya d'aquest any

Durant la Festa Major s’instal·larà un Punt Lila a l’avinguda de Francesc Macià, com a espai d’informació i acompanyament davant qualsevol situació de violència sexista o LGTBIfòbica que es pugui produir. Aquesta acció forma part de la campanya “Sabadell lliure de sexisme”, que aquet any es presenta sota el lema “Només sí és sí”.

El Punt Lila s’instal·larà divendres, dissabte i diumenge de Festa Major, des de les 10 del vespre fins a les 4 de la matinada. L’espai, a més de donar atenció davant una situació de violència, serà un punt d’informació i orientació per promoure una celebració lliure de sexisme.

Durant la presentació, avui, de la campanya, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha destacat que

“l’eslògan Només Sí és Sí vol posar l’accent en la importància del consentiment i les seves diverses manifestacions. Amb aquesta campanya es vol fer una crida a la coresponsabilitat de tothom per eradicar tot tipus de comportaments sexistes, que ens impedeixin gaudir i transitar pels espais d’oci i de festa amb total llibertat”.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha recordat que és la tercera edició d’aquesta iniciativa i ha afegit que

“volem amb aquesta campanya defensar el caràcter inclusiu i respectuós de la festa, des de la coresponsabilitat i la implicació col·lectiva”.

Dispositius preventius

D’altra banda, als espais de concerts, un equip itinerant d’educadores, integrat per 8 professionals especialitzades recorrerà els àmbits més freqüentats per adolescents i joves amb l’objectiu de generar ambients de respecte entre les persones i amb l’entorn i també per reduir els riscos associats al consum d’alcohol o altres drogues.

Com a part del dispositiu preventiu, la Creu Roja Joventut de Sabadell instal·larà l’estand de Som Nit, amb informació i, si escau, consell i material d’informació i prevenció. Així mateix al costat del parc de Catalunya, hi haurà dos punts d’assistència sanitària que, a part de primeres cures oferirà, si cal, atenció psicològica.

El regidor de Salut, Ramon Vidal, considera que

“aquests dispositius estan orientats sobretot a la població jove amb l’objectiu de generar ambients respectuosos entre les persones i l’entorn, com també per reduir els riscos associats als consums d’alcohol o altres drogues”.

Altres accions

Per actuar de manera efectiva i eficient davant una possible agressió sexista durant la festa, s’ha establert un protocol en què es descriuen les pautes bàsiques a seguir pels diferents serveis d’atenció implicats. D’altra banda, s’ha editat material divers de sensibilització, com ara adhesius, polseres, targetes informatives o cartells, que durant la celebració es distribuiran als diferents espais d’oci, principalment els destinats al públic jove.

Així mateix, durant la Festa, el col·lectiu Biterna impartirà un taller d’autodefensa feminista per a dones. Serà dissabte, 8 de setembre, a Ca l’Estruch. Es tracta d’un taller per a l’apoderament de les dones, on es realitzarà un tastet de recursos físics i emocionals per defensar-se davant una agressió masclista en qualsevol situació, però especialment al carrer o en un context d’oci. Cal inscripció prèvia.