PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

28
Març
2019

Visita a Sabadell dels activistes defensors dels Drets Humans Leonard Renteria, Edda Pando i Hassanna Aalia

En el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Visita a Sabadell dels activistes defensors dels Drets Humans Leonard Renteria, Edda Pando i Hassanna Aalia

Sabadell rebrà entre el 2 i el 5 d’abril la visita de Leonard Renteria, Edda Pando i Hassanna Aalia, tres persones defensores dels drets humans que protagonitzaran un taller i dues conferències-col·loqui. Les activitats s’emmarquen dins el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que treballa per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquests drets i la necessitat d’integrar-los en la vida quotidiana.

Sota aquesta premissa, que compta amb l’adhesió de 26 municipis, cada any s’organitzen dos programes (un a la primavera i un altre a la tardor). Amb les propostes dels propers dies, Sabadell prendrà part per segona vegada en l’edició de primavera.

Precisament en relació amb aquesta qüestió, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat l’adhesió al Projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Sabadell estarà representada a la trobada inaugural que es celebrarà diumenge, 31 de març, a Rubí, i organitza les tres activitats protagonitzades per Renteria, Pando i Hassanna Aalia. Les propostes són d’accés gratuït i no cal inscripció prèvia.

Taller de Rap amb Leonard Renteria

El taller s’adreça als nois i noies dels Espais Joves. Tindrà lloc el dimarts, 2 d’abril, a les 6 de la tarda, a l’Espai Emprius i es centrarà en les vulneracions de drets com ara els desplaçaments forçosos, la violència o el racisme.

Artista i activista colombià, Leonard Renteria condueix un programa a la ràdio comunitària i impulsa l’associació jove Rostros Urbanos, que treballa en formació de drets humans, formació artística, projecte de vida amb els joves, incidència política social per a la transformació i intercanvis amb artistes d’altres llocs.

Les Migracions a la Mediterrània, amb Edda Pando

“Migracions a la Mediterrània: la Frontera Sud” és el títol de la xerrada i posterior col·loqui que el 4 d’abril a les 5 de la tarda al Complex de Gent Gran Sant Oleguer, protagonitzarà Edda Pando. La xerrada abordarà els drets, els motius, els recorreguts i les situacions d’arribada de les persones migrants que acaben intentant travessar el Mediterrani i com moltes d’elles acaben no superant la línia invisible de l’anomenada “Frontera Sud”.

D’origen peruà, Edda Pando (Itàlia), va migrar als 90 a Itàlia, on va viure uns anys com a migrant “sense papers”. Després va fundar l’associació intercultural “Todo Cambia”, la “Universidad Migrante” i ha coordinat diverses organitzacions de defensa dels drets de les persones migrants i de denúncia del desviament dels fons de cooperació a polítiques d’externalització de fronteres.

Reflexió sobre el Sàhara amb Hassanna Aalia

El divendres, 5 d’abril, a les 6 de la tarda, l’Espai Emprius acollirà la xerrada-col·loqui “Els territoris ocupats del Sàhara Occidental”. La proposta, a càrrec de Hassanna Aalia, acostarà els participants a la realitat més oculta d’aquest conflicte i a la vulneració diària dels drets humans en aquell territori, que ell ha patit en primera persona.

Organitzada conjuntament amb TACC, l’activitat compta amb els participants de la darrera edició dels camps de solidaritat de l’Agermanament Sabadell-Sàhara Occidental. S’adreça sobretot als joves que vulguin participar als camps.